Hello! A trecut ceva timp de la ultimul articol pe blog, însă începutul de an nu a venit cu prea multă energie și inspirație, dar cu toate astea, se apropie vertiginos atât Valentine’s Day, cât și Dragobetele (fiecare probabil că preferă una sau alta din cele două; sau poate nici una: #antivalentinesday) și m-am gândit că ar fi drăguț să scriu un articol potrivit pentru aceste sărbători.
Anul trecut am încercat să alcătuiesc o listă cu idei de cadouri potrivite pentru Valentine’s Day/Dragobete, articol pe care vi-l las ca inspirație aici, dar anul acesta m-am gândit că ar fi fain să vin cu o serie de propuneri despre deserturi/idei de mic dejun, surprize pe care le puteți face cu mâinile voastre și cu care să vă surprindeți partenerul de viață.
Toate ideile am vrut să fie ușor de realizat și rapide, nu necesită mare pricepere în tainele bucătăriei, iar din punctul meu de vedere vă vor ajuta să faceți o surpriză plăcută celui de lângă voi!
Mic dejun în pat
Pentru a realiza micul dejun din fotografia de mai sus, nu am făcut decât să dau o fugă la Lild, într-o sâmbătă dimineața, unde am găsit tot ce aveam nevoie pentru a realiza ideea pe care o aveam în minte.
Mi-am dedicat ceva mai mult timp pentru acest articol și sunt foarte mulțumită de cum mi-au ieșit atât suprizele, de care prietenul meu deja s-a bucurat, dar și fotografiile. Sper să vă placă și vouă!
Am decis să fac un mic dejun cu o notă pariziană, așa că am ales croasantele ca aliment de bază. Am avut unele dulci cu cremă de vanilie, dar și unele multicereale pe care am vrut să le fac sub forma unor sendviciuri, iar Lidl mi-a făcut plăcuta supriză de a găsi croasantele despre care vă vorbesc, fiind exact ceea ce căutam.
Pe lângă croasante, am cumpărat și fructe proaspete: afine, căpsune și struguri, pe care le-am folosit într-un alt preparat cu iaurt și musli (tot de la Lidl cumpărat, dar într-o altă tură de cumpărături), preparat la fel de delicios ca și celelalte.
Croasantul multicereale, l-am tăiat pe jumătate, l-am dat cu cremă de brânză, am pus rucola proaspătă, muschi file crud-uscat, roșii și ridichi, iar rezultatul a fost de-li-cios!
La capitolul băuturi, am făcut un cappucino la aparatul nostru Nescafe Dolce Gusto și am ales suc de portocale natural de la Solevita.
Din punctul meu de vedere, dar și din punctul celui care a beneficiat de supriză, prima idee s-a dovedit un succes: ne-am simțit ca într-un citybreak în care am avut breakfast in bed inclus în prețul excursiei, o metodă minunată de a-ți începe ziua!
Desserts in a jar
O altă idee care mi se pare de efect, delicioasă și simplu de făcut o reprezintă cele trei deserturi pe care vreau să vi le prezint în cele ce urmează.
Cele trei deserturi sunt următoarele: banoffee pie (rețeta reinterpretată), tiramisu și cheesecake, toate pregătite în niște borcănașe drăguțe de 300ml cumpărate din Carrefour!
Banoffee pie – reinterpretat
Despre acest desert v-am mai vorbit într-un articol în care vă spuneam rețeta pe care am încercat-o, dar și vă dădeam sfaturi astfel încât voi să învățați din greșelile mele.
De data aceasta, nu m-am complicat cu laptele condensat, ci am ales să fac ceva similar acelei rețete, dar am vrut să fie un desert rapid.
Pentru pregătire aveți nevoie de:
- 10-12 biscuiți digestivi
- 1 pachet de cremă ole de vanilie (sau orice alt tip de budincă de vanilie, dar ceva ce se prepară la rece)
- 1 banană
- smăntână de frișcă
- sirop caramel pentru deserturi (eu l-am folosit pe acesta de la Dr. Oetker)
- ciocolată amaruie 2-4 cubulețe
- 2 lingurițe de unt topit
- 1 plic de zahăr vanilat
Prepararea nu este mare inginerie! Am mărunțit grosier biscuiții cu mâna și i-am amestecat cu untul topit. Pentru că nu erau biscuiți dulci, am adăugat și puțin zahăr vanilat, dar asta e la alegerea voastră.
Apoi am pus în borcănaș mai întâi biscuiții, apoi felii de banană, apoi budinca de vanilie (pe care o pregătiți așa cum scrie pe plic în funcție de ce cumpărați), peste care puneți ciocolată amăruie tăiată bucățele mici.
Adăugați sirop de caramel și frișcă (în cazul în care folosiți smântână, trebuie bătută și îndulcită după gust, dar există și opțiunea de frișcă la tub, produs de la LaDorna pe care m-am bucurat să-l văd în cora zilele trecute), după care, dacă borcănașul vă permite, repețati operațiunea încă de două ori: biscuiți, banane, cremă vanilie, ciocolată, caramel și frișcă.
Sfat: nu pregătiți acest desert cu mult timp înainte de a fi servit, pentru că frișca nu o să țină prea mult! Dintre cele trei deserturi în borcănaș pe care vi le voi prezenta, acesta a ocupat locul nr. 3 în topul preferințelor prietenului meu.
Tiramisu
Italia este una din țările în care îmi doresc să revin în această viață, deoarece Roma m-a cucerit cu fiecare pas pe care l-am făcut pe străzile orașului.
Tiramisu a fost unul dintre lucrurile pe care am vrut să le bifez în city-break-ul din Roma, vrând să testez câteva dintre bunătățile semnătură ale italienilor.
Pentru borcănașul numărul doi, am ales să fac așadar, acest desert, deoarece pe cât este de delicios, pe atât este de simplu.
La capitolul ingrediente avem nevoie de:
- 5-10 pișcoturi
- 250g mascarpone
- 100ml smântână pentru frișcă (eu o prefer pe cea de la LaDorna îndulcită și vanilată)
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 fiolă esență vanilie
- 1 plic nes + apă pentru preparare
- 1 linguriță de cacao
Pregătirea este floare la ureche pentru oricine! (Trust me)
Amestecați cu mixerul brânza mascarpone cu zăhărul pudră, esența de vanilie și smântâna pentru frișcă, până la omogenizare. Nesul se prepară cu apă fierbinte, aproximativ 50ml.
Asamblarea se face după cum urmează: luați un pișcot pe care îl rupeți în bucățele astfel încât să acoperiți fundul borcanului. Apoi puneți 1-2 lingurițe de nes peste ele.
Adăugați o parte din cremă, după care repetați pașii încă de două ori. Pe stratul de deasupra preserați cacao și înfigeți un pișcoțel pentru decor.
La decernarea premiilor, tiramisu-ul a luat locul întâi, așa că vă rugăm aplauze!
Cheesecake in a jar
Continuând ideea improvizațiilor, pentru desertul numărul trei am încercat să fac un cheesecake, fără coacere și fără gelatină, rapid, dar totuși delicios!
Ingrediente:
- 200gr cremă de brânză (eu am folosit din aceasta)
- 2 linguri zahăr pudră
- 70ml smântână frișcă
- 1 fiolă esență de vanilie
- 10-15 căpșune
- 10-12 biscuiți digestivi
- 2 lingurițe unt topit
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 pliculeț Tort Gelee
Ca și în cazul borcănașului nr. 1, biscuiții i-am fărâmat, i-am amestecat cu jumătate de plic de zahăr vanilat și untul topit.
Crema de brânză se amestecă cu ajutorul unui mixer împreună cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de vanilie, până la omogenizare. Câteva căpșune tăiate cubulețe se adaugă apoi în cremă și se incorporează ușor cu o spatulă.
Alte câteva căpșune se taie astfel încât să obțineți felii frumoase pe care să le așezați pe peretele borcănașului.
Restul, se taie cubulețe și se pun într-o crăticioară pe foc, cu două linguri de zahăr, 60ml apă și o linguriță de tort gelee. Se fierbe totul un minut, conform idicațiilor de pe plic, după care se oprește focul.
Când ați pregătit totul, puteți începe aranjarea în borcănaș. Întâi puneți o parte din biscuiți, după care cu grijă aranjați pe pereții borcanului feliile de căpșune. Adăugați una/două linguri din crema cu brânză și repetați încă de două ori.
Pe ultimul strat adăugați din jeleul cu fructe pe care l-am făcut mai devreme și asta este tot!
Cheesecake-ul a ocupat locul nr. 2, dar dintre toate mie mi se pare că strigă cel mai mult: Valentine’s Day!
Mini-rulouri cu cremă de ciocolată și fructe
O altă idee pe care voiam de mult să o încerc erau aceste mini-rulouri cu cremă de ciocolată și fructe! Pentru pregătire nu aveți nevoie decât de:
- cremă de ciocolată tartinabilă (orice preferați voi)
- fructe (eu am folosit căpșune și banane)
- pâine albă toast (eu am preferat să cumpăr din aceasta fără coajă, pentru a nu mai irosi cojile de pâine, am câteva luni de când consum pâine de la ei, mi se pare destul de bună, însă în ultima lună nu am mai găsit în magazine sortimentul pe care îl preferam eu )
- 1 ou
- puțin lapte
- esență de vanilie
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr tos
- 1 linguriță de unt
Am întins pâinea cu sucitorul, am uns felia de pâine cu ciocolată, într-o margine am pus cubulețe de căpșune pe unele, banane pe altele și le-am rulat ca pe niște clătite.
Oul se bate și se amestecă cu laptele, pliculețul de zahăr vanilat și esența.
Rulourile de pâine se dau prin ou și se prăjesc pe toate părțile în puțin unt pe care îl topim în tigaie. Eu am folosit o tigaie de clătite, pentru că nu lipeste și mi-a servit nevoii pe care o aveam.
Le-am scos din tigaie, le-am dat prin zahăr tos și le-am servit cu fructe proaspete alături.
Au fost delicioase și mă bucur că le-am încercat, fiindcă le aveam din mult pe lista mea de to do. Din nou, o surpriză reușită: #everydayisvalentinesday!
Concluzii sau alte idei
Înainte de a încheia articolul de astăzi, m-am gândit că ar fi o idee bună să vă reamintesc și câteva dintre ideile propuse în trecut, idei ce pot fi utile și în situația de față, asta dacă cele de mai sus nu au fost pe placul vostru!
Pancakes – ochioase și incredibil de delicioase
Rețeta de pancakes, dar și ideile de umpluturi le găsiți aici, mi-am zis că nu mai are rost să reiau, dar dacă vă interesează găsiți detaliile în articolul acela.
Puteți folosi o formă de inimă pentru a le pregăti, iar așa desertul obținut o să fie și mai în tema sărbătorii.
Mic dejun – dă startul zilei cu o idee delicioasă
Mai jos am inserat două dintre fotografiile pe care le-am făcut atunci când am scris un articol cu idei de mic dejun delicios, pe care le puteți face acasă, dar cu ajutorul cărora vă veți simți că luați masa în oraș.
Fie că vorbim despre Croque Madame, Pain Perdu sau reinterpretarea mea pentru Ză Papară la tigăiță (Inspirație Ză Lokal), toate mi s-au părut și atunci, dar și acum idei numai bune, mai ales pentru o sărbătoare a dragostei în care poate vreți să vă răsfătați partenerul.
Waffles – cu ciocolată, fructe proaspete sau cremă de mascarpone și gem de fructe
Rețeta de waffles am scris-o prin toamnă, iar ca dovadă stă fotografia de mai jos în care am capturat și o bucățică din anotimp.
Waffles sunt delicioase indiferent de ce le alăturați și cred că e un desert potrivit pentru un mic dejun care să te facă să te simți răsfățat.
Aș mai fi vrut să vă spun și de lava cake, un desert care este cum nu se poate mai potrivit pentru aceste sărbători ale dragostei, însă promit să prezint și acea rețetă într-un articol viitor! Până atunci…
Fie că preferați Valentine’s Day, Dragobetele sau că sunteți adepții “dragostea nu are nevoie de o zi anume”, eu sper ca ideile mele, atât cele noi cât și cele vechi, să vă inspire în a face un gest frumos partenerului sau partenerei, fie că veți alege să o faceți într-una din zilele acestea, fie că o veți face într-o zi oare care.
O surpriză frumoasă te ajută să-i reamintești celui de lângă tine că îl iubeși, îl prețuiești și că te bucuri că face parte din viața ta.
Din punctul meu de vedere, surprizele de genul acestora ne ajută să le zicem celor pe care îi iubim: mulțumesc, mulțumesc că exiști, mulțumesc că mi-ești alături!
Voi sărbătoriți ziua îndrăgostiților? Pupiciuri și cum zicea pe vremuri Mircea Radu: Iubiți-vă mult!