Călătorii | Recomandări | Restaurante

City break în Roma – 3 zile

November 10, 2019
Angelino ai Fori

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță ieftină, dar care merită marcată ca văzut pe bucket list, un city break în Roma poate fii soluția salvatoare.

Pentru noi Roma a fost prima destinație de călătorie aleasă pentru ieșitul din țară, asta pentru că este printre cele mai ieftine destinații.

Deși am fost în această minivacanță în 2017 am decis să scriu acest articol, după modelul celui din Londra pentru a veni în ajutor celor care plănuiesc o un city break în Roma. Noi am ales ca și perioadă luna martie și vreau să vă spun că am avut parte de vreme călduroasă și zile cu mult soare.

Eu am avut ghinionul să fiu răcită cobza și din pacate nu am simțit gustul de gelato italiano, decât în prima zi, când încă nu-mi pierdusem gustul din cauza răcelii. (Am bagat nurofen la greu și am făcut față, căci deh, nu mergi tot timpul în Roma).

A fost un city break scurt, de doar 3 zile, vineri – duminică, însă a fost foarte frumos! A coincis și cu primul zbor cu avionul,  iar eu am fost mai încântată mai ceva ca un copil.

De unde am cumpărat și cât ne-a costat?

City break-ul l-am cumpărat prin Vola. Am avut de la ei un voucher de 20 de euro, iar asta a făcut ca pentru 2 nopți de cazare, mic dejun și zbor cu avionul pentru două persoane să plătim 258 €, adică aproximativ 1230 de lei conform cursului valutar actual. Din câte îmi amintesc pentru ce am cheltuit pe lângă: mese, intrări, transport în comun etc, am mai dat încă pe atât. Cred că totul ne-a dus undeva 2500 de lei.

Acesta este hotelul la care am fost cazați. Este foarte aproape de toate obiectivele turistice. Am avut însă parte de o experiență nu tocmai plăcută, din cauza faptului că în prima noapte ne-au bagat într-o cameră foarte mică, cu dușul și chiuveta în aceeași încăpere și toaleta pe hol, pe motiv ca „a fost o încurcătură” (cred de fapt că era o smecherie a lor, iar acea cameră este taxată neoficial). Nu am lăsat asta să ne strice dispoziția, a doua noapte am primit o cameră mult mai mare cu baie și tot ce trebuie. Micul dejun a fost foarte bun și diversificat, deci per total experiența a fost ok la capitolul cazare!

Bilete și intrări

Legat de biletele pentru intrări, am cumpărat online bilete pentru Colosseum, Forumul Roman, colina Platină și pentru muzeul Vaticanului. Primele trei au fost cumpărate împreună, am avut și skip the line pentru Colosseum, ceea ce a fost foarte bine, pentru că sunt niște cozi destul de mari. Prețul pentru ele a fost 100 de lei de personă, dar cred că am avut o reducere de pre-sale.

Pentru Muzeul Vaticanului, am plătit 40 € pentru două persoane. Restul intrărilor le-am cumpărat pe loc, acolo unde a fost cazul. O să continui cu împărțirea pe zile a obiectivelor pe care le-am vizitat pentru a fi mai ușor de parcurs

Ziua 1

  • Aterizare în Roma la ora 11:05 pe aeroportul Roma Ciampino, la 15 km distanță de hotelul unde am fost cazați
  • Am luat un autobuz direct spre hotel, am mers și puțin pe jos și am ajuns înainte de ora check-in-ului, dar am putut lasa bagajele și am pornit la drum
  • Ne-am oprit la primul magazin de înghețată și tot atunci ne-am luat și prima țeapă din Roma (cred că și singura)
  • Tips & tricks: o să vedeți mulți vânzători ambulanți în zonele turistice.
    • Ce am pățit noi a fost că un tip a intrat în vorbă cu noi, nu părea să vândă ceva. Ne-a luat cu nice shoes my friend și după ce am stat de vorbă (vrând, nevrând) a încercat să ne bage pe gât niște brătări pe care inițial zicea că le oferă pe gratis, iar mai apoi ne-a cerut bani pentru ele. Noi ca să scăpăm de el am vrut să-i dăm ceva mărunt, dar omul a părut ofensat și ne-a cerut de la obraz mai mult. Sfat: refuzați politicos de la început, nici măcar nu stați de vorbă cu ei! A doua zi îi urmăream de la distanță amuzați, văzând pusă în practică fix aceeași tactică.
  • Foarte aproape de hotel sunt Altare della Patria și Columna lui Traian, așa că până am reușit să ne cazăm ne-am plimbat puțin prin împrejurimi.
  • După ce ne-am cazat, am lasat bagajele în cameră, ne-am schimbat și am plecat spre Colosseum

Colosseum

  • Următorul loc pe care l-am vizitat a fost Forumul Roman. Acesta este situat între colinele Capitolină și Palatină și păstrează ruinele unora dintre cele mai importante clădiri publice, politice și comerciale din Roma Antică. Tot aici este și mormântul lui Iulius Caesar

Roman Forum

  • De aici am urcat pe colina Palatină, o plimbare extraodinar de plăcută și relaxantă, iar priveliștea superbă!

Palatine Hill

  • După această plimbare, ne-am îndreptat spre Fontana di Trevi, unde era extraordinar de aglomerat. Am aruncat tradiționalul bănuț pentru a ne întoarce acolo cândva, am făcut câteva poze și am pornit mai departe pe străduțe și înapoi spre hotel.

Fontana di Trevi

Ziua 2 – pentru că a fost o zi plină am decis să mergem în Vatican

  • După micul dejun am pornit spre Vatican, am luat un autobuz. Am mers foarte puțin, fiind destul de aproape de Roma.
  • Am ajuns în piața din fața Catedralei Sfântului Paul, locul unde sunt înmormântați toți predecesorii Papei. Catedrala cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați este mai mare din lume. Aici intrarea este liberă însă pe noi ne-a descurajat coada care se formase încă de la prima oră a dimineții. (O să vin acum cu un mic secret: Cum am ajuns să vizităm și biserica, deși nu am stat la coadă)
  • Noi aveam bilete pentru muzeul Vaticanului și pentru că nu eram siguri pe unde este intrarea, am fost la un agent al poliției locale și l-am rugat să ne ofere niște indicații. Acesta ne-a îndrumat prietenos și ne-a zis și următorul truc
    • Tips & tricks again: Ne-a spus că atunci când vom ajunge în Capela Sixtină din muzeul Vaticanului, să nu ieșim pe ușa din stânga, ci să mergem pe cea din dreapta ca să ajungem în biserica Sf. Paul. Din ce am văzut noi, pe acolo o lua numai grupurile de turiști, însă așa cum ne-a spus domnul acela, ne-am strecurat și noi cu un grup și am reușit să ajungem din muzeu direct în biserică. 😅

Vatican

Saint Paul Cathedral

  • Destul de aproape este și castelul Saint Angelo. Muzeul și catedrala ambele sunt spectaculoase, iar picturile din muzeu personal mi s-au părut mai impresionante cele de pe tavanele de până în Capela Sixtină, decât capela în sine, recomand să petreceți timp admirându-le cu atenție!

Saint Angelo

  • După ce am terminat în Vatican, ne-am întors în Roma, am mai bifat de pe listă Scările Spaniole și apoi am fost în parcul Villa Borghese unde este minunat! Am avut un sentiment de liniște și fericire maximă, stând acolo pe o bancă, ascultând râsetele de copii și urmărind trecătorii. 😍

Villa Borghese

  • După plimbarea din parc, am pornit la pas spre centru, pe străzile pline de magazine și artiști stradali, iar seara am încheiat-o la restaurantul Angelino ai Fori unde am mâncat paste Carbonara, pizza Margherita, Tiramisu și Creme Brulee! 😊Angelino ai Fori

Ziua 3

  • În ultima zi am avut avionul la ora 18, minus cele două ore cu care trebuia să fim înainte în aeroport, minus drumul până la aeroport – Așadar, am avut timp de plimbare cam până pe la prânz, timp pe care l-am început cu vizitarea Pantheonului, templu roman construit intre anii 113-125 după Hristos, în momentul de față biserică

Pantheon

  • Fontana de Quatro Fuimi este tot în apropiere și este o fântână foarte frumoasă (ca toate fântânile lor de altfel)
  • Iar la final am urcat în Altare della Patria monument ridicat în memoria lui Victor Emmanuel II, primul rege al Italiei.

Altare della Patria

City break-ul în Roma s-a încheiat cu încă un gelato, al cărui gust nu l-am mai simțit din cauza răcelii, dar mi s-a spus că era bun!

Încă îmi e gândul la înghețata lor, dar cine știe când magia bănuțului aruncat în Fontana di Trevi își va face numărul! 😊 Recomand cu căldură Roma ca și destinație de vacanță și sper ca articolul meu să vă fie de folos!

Mulțumesc frumos celor care au citit și au ajuns la final și vă doresc să aveți o seara/zi minunată!

Like
3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *