Nu știu câți dintre voi ați încercat clătitele americane, însă în București sunt la mare căutare localurile dedicate clătitelor. Așa m-am hotărât ca astăzi să vin cu rețeta simplă pe care o fac eu atunci când am poftă de niște clătite americane pufoase și delicioase, cu diverse umpluturi!
Eu una când am mers prima dată la Maison de Crepes (unul dintre localurile la care faceam referire mai sus) m-am dus foarte încântată și cu asteptări mari și deși sunt delicioase rețetele lor, mi-am zis că: Asta pot face și eu acasă!
Recomand oricum să îl încercați, dar dacă vreți să vă impresionați prietenii, puteți încerca și rețeta mea cu cele patru variante de umplutură sau de ce nu, și cu alte umpluturi.
V-am promis un articol dedicat localurilor cu dulciuri/prăjituri bune, dar și unul cu pizza al taglio și alte mâncăruri interesante pe care le-am descoperit prin oraș, dar încă nu am adunat materialele necesare, așa că pentru acela mai trebuie să așteptați puțin, dar vine și el!
Până una alta, să trecem la rețeta de clătite și să aveți spor la gătit!
Ingrediente
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 450ml lapte
- 1 plic de praf de copt
- 450g faină
- 6 linguri de zahăr
- 3 lingurițe de unt/margarină topită
- 1 esență de vanilie
Mod de pregătire
Zahărul se amestecă împreună cu ouăle și praful de sare, iar apoi se adăugă margarina topită. Laptele eu îl incorporez treptat împreună cu făina pentru a evita formarea de cocoloașe. Așadar, adăugați o parte lapte, o parte făină și tot așa până la final. Apoi adăugați praful de copt și esența și asta e tot.
Din compozitia aceasta mie îmi ies cam paisprezece clătite cu diametrul aproximativ de 15cm. Pentru că nu putem mânca 14 clătite o dată, după modelul din localurile în care am mers, am făcut tortulețe de câte trei clătite. Am părăjit în prima seara 6-7 și restul de compoziție l-am păstrat la frigider până a doua zi, când am prăjit din nou și restul clătitelor.
Ce am făcut a doua zi a fost și să pun cacao în compoziție și astfel am avut și clătite de cacao. Pentru prăjit eu nu pun ulei deloc, am o tigaie de clătite de la tefal precum aceasta, care are un super pret 39 de lei și care își face treaba extraordinar.
Tip: în momentul în care clătituța începe să facă niște balonașe și se sparg, atunci e trebuie să o întoarceți pe partea cealaltă! Nu țineți focul foarte tare, tigaia de care v-am zis are centrul acela grena care își schimbă culoarea în momentul în care s-a încins suficient pentru a prăji prima clătită!
Variante de umplutură pentru clătite americane
Prima variantă a fost cremă de ciocolată cu banane, iar în compoziția de clătite am pus și chocolate chips. Am descoperit la lidl o cremă de ciocolată, alternativă pentru finetti, dar care surprinzător mi s-a părut mult mai bună.
Gustul de alune este mai intens și mi se pare mai bună comparativ. Nu știu dacă este diferență de preț, dar recomand să încercați.
A doua variantă care suprinzător a avut mai mult succes a fost cu aceeași cremă de cicolată, capșuni și sirop de zmeură.
Pentru tura doi am ales să fac o cremă de mascarpone, după părerea mea cea mai bună cremă, pentru care vă las rețeta mai jos.
Eu o folosesc și pentru tiramisu și pentru alte prăjituri, am făcut o dată un tort foret noir și am folosit această cremă, it’s simply the best! (vorba cântecului)
Pentru crema de mascarpone aveți nevoie de:
- 250g mascarpone
- 100ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- esență de vanilie
Toate acestea le mixați împreună până obțineți o compoziție omogenă.
Am folosit această cremă pentru următoare două tortulețe: clătite de cacao, cremă de mascarpone, afine și sirop de zmeură, iar celelalte au fost clătitele simple cu cremă de mascarpone, căpșuni și afine.
Toate cele patru variante au fost delicioase, mie mi-au plăcut cele cu mascarpone mai mult, asta și pentru că îmi plac prăjiturile mai light decât cele cu ciocolată cu ciocolată, dar absolut toate sunt super bune.
Prima dată când am făcut clătite americane le-am mâncat cu smântână pe care am îndulcit-o cu zahar pudra vanilat și dulceață de vișine, asemănător papanașilor, din nou o variantă delicioasă.
Puteți folosi Pinterest pentru idei de decorat, dar ca rețetă pentru clătite o recomand pe aceasta.
Cam aceasta este rețeta mea de clătite americane cu care vă invit să impresionați pe cine vreți voi și vă spun că sigur veți avea succes!
Pentru că am ajuns în luna Martie, închei prin a vă ura o primăvară frumoasă și la mulți ani doamnelor și domnișoarelor!
Mulțumiri celor care citesc și pe data aviatoare!