Călătorii

America – Ce vizitam în Los Angeles & Florida

November 2, 2023

Hello, hello! Long time, no article…well, știu că a trecut ceva timp, însă de când cu plecarea în America, sfârșitul de an și toate cele (from ms to mrs – wink wink), nu am mai prioritizat articolele pe blog, nu am mai avut inspirație, ori pur și simplu am preferat să treacă în plan secund.

Cu toate astea, simt că a venit momentul să reiau treaba asta în serios și din când în când să mai public câte un articol, care poate fi de ajutor pentru cine ajunge la mine pe blog.

Tema articolului de azi am ales-o simplu: așa cum prieteniile sudate rezistă timpului și pot fi reluate de unde sunt lăsate, așa și eu am decis să reiau firul blogului de unde l-am lăsat, cu subiectele mele clasice.

Ultimele articole au fost anul trecut, când am povestit despre viza pentru SUA, cum o obținem, cât durează și alte lucruri de genul acesta.

Plecarea mea în State a avut loc în noiembrie anul trecut și m-am gândit, fiind o țară atât de ofertantă din punct de vedere turistic, că o listă cu obiectivele pe care le-am avut de punctat în călătorie, ar fi de mare ajutor pentru cineva care planifică o astfel de călătorie.

Am traversat țara dinspre vest – Los Angeles, spre est – Florida, ca mai apoi să ajungem în New York. A fost o călătorie cu scop de bussiness, dar am profitat de timpul liber cât s-a putut, pentru că dacă în Europa călătoriile sunt mai la-ndemână, peste ocean, nu călătoresc atât de des.

Los Angeles – ce vizităm

Prima oprire a călătoriei a fost în Los Angeles unde am stat 4 zile care s-au desfășurat după cum urmează să relatez în rândurile de mai jos.

No photo description available.

Hotel și împrejurimi

Am fost cazată aici și deși nu mai știu detalii despre prețuri, and so, știu că mi-a placut destul de mult experiența la ei, camera a fost destul de mare și curată, ba chiar pe holul hotelului erau welcome gifts cu bombonele kisses and cookies, which seemed a nice touch!

Ca și poziție, nu pot să apreciez dacă era o zonă bună sau nu, însă m-am simțit foarte bine cu zona unde era, mi s-a părut destul de frumos, o stradă liniștită, iar în imediata apropiere aveam și un Whole Foods Market care era foarte aprovizionat și am putut cumpăra de acolo chestii pentru mâncat dimineața sau alte nimicuri necesare.

Cu ce ne deplasăm?

Well, nimic nu pare să fie walking distance. Din păcate, peste tot este autostradă, transportul în comun citisem că nu e prea eficient, așa că în majoritatea timpului ne-am deplasat cu uber, ceea ce vă recomand și vouă.

May be an image of tree and outdoors

Ce e de vizitat

  • Hollywood – Dacă visați să vedeți steaua de pe Walk of Fame a uneia dintre vedetele favorite, ori să vă plimbați pe străzile celebre din Hollywood, atunci nu este de ratat această zonă. Noi am ajuns pe timp de seară și deși luminile orașului ne-au furat privirea la început, spre final de seară, totul a părut destul de dezolant, cel puțin pentru mine. Odată ce agitația dispare, observi mulți oameni fără casă ce stau pe strazi, mizeria care rămâne în urmă celor care trec pe acolo și pentru mine asta nu a fost prea plăcut.
  • Universal Studios & Warner Bros. Studios – Una dintre cele mai faine experiențe a fost vizitarea celor două studiouri. Aveți nevoie de o zi întreagă pentru a reuși să le parcurgeți în întregime – însă în pas alert, dar experiența vizitării lor, a fost incredibilă și nu se compară cu nimic. De la platouri de filmare care imită 1:1 platourile precum Central Perk-ul din Friends, la clădiri celebre din seriale pe care le îndrăgesc: The Alibi Bar din Shameless, ori foișorul celebru din Gilmore Girls, sunt doar câteva din locurile pe care am putut să le văd. Dacă acum ceva timp când am urmărit finalul serialului The Gilmore Girls, am văzut astfel de tururi pe YT, fără să îmi imaginez vreodată că voi ajunge acolo, pentru mine, faptul că am reușit să ajung să pășesc pe acolo, a fost un vis devenit realitate. Din punctul meu de vedere, cele două, sunt must see în Los Angeles. Pentru bilete, la Warner Bros. am cumpărat de aici, iar pentru Universal Studios am luat de aici.
  • Griffith Observatory & Hollywood Sign – Un loc foarte bun pentru a vedea celebrul simbol Hollywood, din punctul meu de vedere îl reprezintă Griffith Observatory. Am ajuns la asfințit, însă priveliștea asupra orașului, milioanele de luminițe ce se zăreau pe o întindere atât de mare încât spre vest cerul încă era luminat, iar spre est deja cerul se întunecase, totul mi s-a părut incredibil de frumos.

May be an image of 3 people, nature, sky and palm trees

  • Venice Beach & Santa Monica Pier – Fanii GTA nu au nevoie să spun mai mult. Să vezi cum soarele apune în Oceanul Pacific și să auzi zgomotul produs de săriturile cu skateboard-ul și muzica în surdină, te fac să vrei să rămâi acolo, în vacanță, încă câteva zile. De pe plaja, la vreo 20-30 de minute de mers pe jos, puteți ajunge la Santa Monica Pier – un parc de distracții, also, celebru pentru fanii GTA, un loc vibrant, plin de lumini și de oameni.
  • The Getty & Beverly Hills – Dacă aveți suficient timp, cartierul celebru Beverly Hills este o zonă plină de magazine de lux, case care îți fură ochii și poate fi o plimbare faină. Eu din păcate nu am reușit să ajung, dar rămâne pentru data viitoare (finger crossed). De asemenea, The Getty, părea să fie un muzeu fain pe care tot așa vi-l recomand dacă aveți timp suficient.
  • Pentru mâncare recomand să ajungeți la Grand Central Market – o varietate de restaurante care sigur pot satisface orice gusturi sau pofte, recomand să ajungeți aici pentru prânz. Also, dacă intenționați să mâncați la un anumit restaurant, să verificați programul de funcționare înainte. Eu recomand Horse Thief BBQ – am mâncat un brisket sandwich delicios, iar la desert, recomand să încercați gogoșile de la The Donut Man – îl găsiți tot în piață!

Cam astea sunt recomandările mele pentru Los Angeles, timpul a fost limitat pentru mine, așa că m-am dus să vizitez și am ales în funcție de ce am avut la dispoziție ca timp, poate că mai sunt și alte locuri/lucruri/restaurante de neratat, însă, poate vă ajută lista mea ca și punct de start!

Florida – now what?

May be an image of 6 people, body of water and nature

Legat de Florida am avut așteptări scăzute și poate tocmai de aia mi-a plăcut atât de mult. Toți cei din Los Angeles cu care ne-am întâlnit ne-au zis ca umiditatea din Florida e oribilă, că nu o să ne placă, nu știu dacă am avut noroc, însă mie una, mi-a plăcut foarte mult.

Vremea caldă și vegetația abundnetă, sunt doar două din motivele pentru care mi-a plăcut atât de mult Florida.

În primul rând, noi am fost cazați în Boca Raton, pentru ca biroul clientului pentru care lucrez e acolo. Asta este cam la 50 de minute de Miami și dacă la dus dinspre Los Angeles spre Florida am zburat pe Fort Lauderdale, la plecare dinspre Florida spre New York am plecat de pe Miami Airport.

Hotel și împrejurimi

Noi am fost cazați la Sonesta Select Boca Raton și deși recepția este renovată recent și curtea interioară este dotată cu piscină (care cred că este foarte utilă în zilele foarte călduroase), pe holuri se simte mirosul de vechi, iar camerele sunt destul de outdated.

Din fericire a fost curat, liniște, iar imprejurimi destul de liniștite și safe. Hotelul a fost ales pentru proximitatea față de birou, deci probabil că sunt și alte variante mai faine, dar pentru noi asta a fost varianta cea mai potrivită.

Cu ce ne deplasăm?

Din nou, deși sunt chestii la care poți ajunge și pe jos, oamenii prefera mașinile. Rareori te întâlnești cu cineva pe stradă, dacă decizi să mergi pe jos. Odd stuff, din acest motiv și coșurile de gunoi pe stradă, sunt aproape inexistente.

Ce e de vizitat

Santa Claus in FloridaLa acest capitol, nu pot să zic că am avut o listă foarte lungă, noi am prins două zile de weekend și știam clar că una va fi dedicată Miami-ului, iar cealaltă pentru Everglades, ceea ce s-a și concretizat.

Ziua de sâmbătă am petrecut-o în mare parte în Miami, unde am ajuns cu o mașină pe care am decis să o închiriem pentru două zile. Prima oprire a fost la Dolphin Mall, unde ne-am petrecut câteva ore printre magazine, “am făcut cunoștință” cu Cheesecake Factory (yum yum!) și apoi am plecat spre plajă.

Welcome to Miami – iami – iami -iami! :)) Vremea nu era de plaja ori de baie în ocean, dar am stat pe plajă, am băut și mâncat ceva, am adunat scoici și apoi ne-am dus în plimbare pe Ocean Drive Promenade.

A fost o zi super faină, plimbarea de la final de zi pe strada atât de celebră pentru vedetele care vin să petreacă în Miami, ori pentru fanii GTA care este plină de viață (cluburi și magazine la tot pasul), mi-a lasăt clar un zâmbet larg pe buze.

A doua zi, cu aceeași mașină, am plecat spre Everglades unde am avut un tur de 40 de minute cu un AirBoat (atenție este mult vânt și zgomot, ei vă dau dopuri de urechi, dar recomand să aveți și ochelari și o geacă/jachetă antivânt), aveam așteptări mai mari, dar a fost ok overall.

La întoarcere am decis sa facem un ocol prin Miam și din nou să ne mai plimbăm, însă nu a fost o decizie atât de bună, având în vedere că a început să plouă, iar asta a dus la muuuulte drumuri inundate – nu prea te aștepți să vezi într-un oraș atât de mare străzi indundate de la ploi.

Am decis că e vremea să plecăm, iar în drumul spre hotel ne-am dorit sa vedem și Hotelul Hard Rock – hotelul în formă de chitară, dar din păcate ploaia a făcut ca accesul să fie imposibil din cauza indundațiilor, așa că l-am văzut de la distanță și am mers acasă.

Ultima zi în Florida a fost pentru cumpărături, iar apoi am pornit spre New York, ultima destinație din această minunată călătorie.

New York, New York…

May be an image of sky and skyscraper

O să las New York-ul pentru altă dată, mă bucur că am reușit (un an mai târziu) să public acest articol și poate cine știe, ușor, ușor reiau treaba pe aici, pentru că s-a cam pus praful pe blog și nu strică un side-activity pe lângă cea din fiecare zi.

Deocamdată, atât despre prima mea experiență din America, ultima parte cu New York-ul o să vină ceva mai târziu!

Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *