Diverse

Am îndrăznit să-mi fac planuri pentru 2021

January 15, 2021
New Year's Resolutions

Nu cred că sunt singura care a stat să se gândească dacă să-și facă planuri pentru 2021, mai ales după ce ne-a adus 2020. După ce am cântărit ideea, dar m-am decis totuși să o fac, iar mai jos mi-am alcătuit lista mea de dorințe/planuri/rezoluții pentru 2021.

Anul trecut începeam 2020 cu o stare mai puțin bună, eram mai lipsită de încredere în mine și în ceea ce puteam realiza, dar totuși mi-am făcut curaj și atunci, și mi-am setat o serie de obiective pe care îmi doream eu să le realizez sau către care să mă îndrept.

Atunci dezbăteam subiectul pornind de la ideea dacă o astfel de listă ne aduce povară sau dacă poate ajunge motiv de frustrare și în linii mari vă dădeam câteva sfaturi astfel încât să nu ajungeți acolo.

Privind în retrospectivă cum arătau dorințele mele pentru 2020 nu pot să zic că au fost motiv de frustrare, având în vedere că cele pe care nu am reușit să le realizez nu au fost din vina mea, ci din cauza pandemiei care ne-a cam limitat opțiunile.

Mai jos am decis să îmi iau lista dorințelor din 2020, rând pe rând, și am încercat să mă gândesc dacă pot considera că l-am realizat sau nu, dar mi-am și făcut lista pentru 2021 pe care o puteți folosi ca sursă de inspirație.

Iată ce am reușit eu în 2020:

 • Am reușit să-mi schimb jobul și să am parte de firma și echipa pe care mi-o doream și deși nu i-am cunoscut față în față pe colegii mei, simt că suntem o echipă sudată și același feedback l-am primit și din partea lor. So…. resolution number 1 check circle icon
 • La punctul doi îmi doream să reușesc să-mi controlez ceva mai bine emoțiile, stările de descurajare, stresul inutil și să fiu ceva mai motivată când îmi propun ceva. Aici am câteva de menționat. Am reușit să mă pregătesc pentru schimbarea jobului, am reușit să fac față schimbării și faptului că am fost 100% from home, să mă adaptez situației cu ușurință și deși a fost mult neprevăzut în 2020, cred că am avut mai puține momente în care să mă simt descurajată sau really down, dar cu toate astea am trecut cu bine peste. Am trecut cu bine chiar și peste infectarea cu SARS-CoV-2 și nu mă refer la faptul că am avut o formă ușoară, ci la faptul că am reușit să îmi păstrez o gândire pozitivă. Nu am avut un test PCR care să-mi confirme, însă mama mea da, iar în perioada de izolare de după contactul cu ea, eu am avut ceva simptome care să-mi confirme infectarea, dintre care lipsa gustului și a mirosului. A fost o încercare peste care din fericire am trecut cu bine cu toții, iar toată lumea e acum sănătoasă! …resolution number 2 check circle icon
 • Am reușit să schimbăm mașinuța și deși mi-a fost milă de mașinuța veche, suntem foarte mulțumiți de cea nouă care s-a dovedit a fi cea mai bună alegere! …resolution number 3 check circle icon
 • Legat de mersul la sală, cel puțin până în martie m-am ținut destul de bine de program, apoi când au început să apară cazuri în Ro, m-am temut să mai merg la sală, însă până prin iunie/iulie am reușit să mă mobilizez și să fac acasă, reușind să-mi păstrez o condiție fizică destul de bună. Din septembrie/octombrie, lucrurile au stat ceva mai prost și nu m-am mai putut mobiliza să fac sport acasă, însă anul acesta mi-am propus să fiu mai consecventă. …resolution number 4 almost check circle icon
 • Legat de călătorii, a fost un fail total, nu am reușit să plecăm din țară, am considerat că e o decizie mai înțeleaptă având în vedere ce se întâmpla și se întâmplă în continuare la noi în țară (crossed fingers pentru vaccinare). Cu greu am reușit să ne recuperăm banii de pe un zbor anulat, însă chiar dacă nu am plecat din țară am reușit să ne plimbăm aici: am fost de câteva ori la mare, la Vulcanii Noroioși, la Cazanele Dunării, la Plaiul Foii și am trecut și prin Drobeta-Turnu Severin și Craiova, locuri despre care v-am vorbit în articolele link-uite. Traseul de la Plaiul Foii a fost ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, dar și excursia cu familia la Cazanele Dunării pentru că am putut fi împreună, fără stresul cauzat de pandemie. …resolution number 5 almost check circle icon
 • Despre citit găsiți aici și aici mai multe detalii, dar pot spune ca am reușit să îmi ating targhetul destul cât să pot nota …resolution number 6 check circle icon
 • Ultima rezoluție pe 2020 făcea referire la timpul petrecut cu familia și la menținerea și creșterea relațiilor cu ei. A fost cea mai lungă perioadă din viața mea în care nu i-am putut vedea pe ai mei, a fost primul Paște pe care nu l-am petrecut împreună și a fost greu, dar am reușit și așa să păstrăm o relație strânsă și după ce apele s-au mai liniștit am reușit să petrecem timp plăcut împreună și să adunăm amintiri frumoase. Din fericire sărbătorile de iarnă am reușit să le petrec cu ei, a fost totul bine și suntem cu toții sănătoși. Acum ne-am reluat oarecum viața, în niște limite care acum fac parte din normal, dar care ne ajută să ne putem vedea. Această rezoluție a fost puțin dată peste cap de pandemie, dar până la final, nu pot să zic că a fost chiar atât de rău. Relațiile le-am consolidat, așadar, …resolution number 7 almost check circle icon

Pentru 2021 cum vă și spuneam, am stat ceva să mă gândesc dacă să-mi propun lucruri sau să las totul la voia întâmplării. Am decis totuși să îmi fac câteva planuri, pentru că îmi place să fiu organizată, să știu către ce mă întrept și să îmi pun în minte care sunt pașii pe care îi am de urmat într-acolo.

Sper din suflet să reușesc să fac cât mai multe dintre lucrurile pe care mi le-am stabilit și 2021 să fie un an mai bun decât 2020. Așadar, iată ce îmi propun eu pentru anul acesta:

 • Sanatate și condiție fizică:  Având în vedere că acesta e un capitol foarte important îmi doresc să îmi reiau antrenamentele acasă și să reușesc să îmi recapăt condiția fizică pe care o aveam la începutul lui 2020, după un an de mers la sală constant. Vreau să mănânc ceva mai sănătos, să ajung la medic să îmi fac control la plămâni, având în vedere faptul că cel mai probabil am avut covid, sper să nu-mi fi fost afectați plămânii în vreun fel și vreau să mă asigur de asta. Mai sunt și alte câteva capitole care țin de sănătate (mai degrabă de prevenție) de care vreau să mă ocup, dar ca o mică concluzie, îmi doresc să fiu sănătoasă și am o condiție fizică bună cu care să fiu mulțumită, să mă simt bine în pielea mea.
 • Citit: Din nou, îmi propun să citesc 12 cărți și anul acesta. În 2020 am reușit să citesc 11, în 2019 numai 10, deci poate anul ăsta, în ideea că merg din ce în ce mai bine și că voi găsi lectură interesantă, poate reușesc să ajung la 12.
 • Profesional: Din punctul acesta de vedere mi-am propus să obțin o certificare pentru ceea ce lucrez. Asta o să mă ajute la actualul loc de muncă, dar evident mă ajută pe mine din punct de vedere profesional să îmi pun anumite chestii la punct și să cresc. Nu mai am gânduri de schimbarea job-ului (slavă cerului), am deja 9 luni de când sunt la firma actuală și lucrurile par să meargă în sfârșit strună și mă pot declara mulțumită cu mine, cea de acum. Aș include tot la planul profesional și blogul și pot spune că îmi doresc să fiu în continuare conștiincioasă cu postările de aici, să am un conținut diverisificat și să cresc numărul cititorilor prin calitatea/originalitatea conținutului!
 • Călătorii: Anul trecut îmi doream să vizitez cel puțin două orașe din afara țării. Anul acesta mi-e încă teamă să îmi fac planuri pentru ieșit din țară…poate după vaccinare, adică spre final de an. Totuși, îmi propun să vizitez locuri drăguțe de prin România, să mai fac cel puțin 1-2 trasee pe munte și poate poate o excursie cu familia. Pentru excursia/mini-concediul cu familia am câteva destinații în minte, dar familia noastră așteaptă un nou membru, care trebuie să sosească la început de iunie, așa că vom vedea cum putem face asta să se întâmple. Dacă am reuși să vizităm un loc din afara țării, ar fi super, dar încă nu pot să zic că mi-am făcut planuri concrete în zona asta, dar îmi doresc, asta e clar!
 • La capitolul relații, îmi doresc să fiu înconjurată în continuare de relații armonioase, îmi doresc ca după vaccinare să reușim să ne putem vedea cu familia, nu numai în formule restrânse, îmi doresc să pot ieși cu prietenii la o terasă, la un film, la teatru sau oriunde altundeva unde obișnuiam să mergem înainte, dar să facem asta fără griji legate de sănătate.
 • Din punct de vedere financiar îmi doresc ca și anul acesta să fie cel puțin la fel de bun ca anul trecut! Îmi doresc să îmi permit să îi ajut pe ai mei dacă au nevoie de sprijin, fără ca asta să îmi producă griji, să îmi permit să îmi fac planuri legate de călătorii sau să-mi cumpăr lucrurile pe care mi le doresc, să pot să fac bucurii celor care îmi doresc să le fac astfel de bucurii, fără să stau pe gânduri dacă îmi permit sau nu.

Cam aceasta este lista mea de planuri pentru 2021. Știu că am nevoie de determinare, de calm, de organizare și că trebuie să investesc timp pentru realizarea lor, dar știu și că dacă le voi realiza voi fi mulțumită și împlinită cu mine.

Zilele trecute am participat la un workshop organizat de una din colegele de la muncă, workshop cu titlul ”Manifestare și abundență” în care ea ne-a comunicat, printre altele, cum ar fi bine să ne formulăm dorințele pentru anul curent, ne-a ajutat să ne punem câteva întrebări, să ne proiectăm în viitor, la final de 2021 și să încercăm să vizualizăm cum ne-am simți noi dacă toate aceste dorințe ar fi deja realizate.

În primul rând, cel mai bine este să folosești afirmațiile. Nu este indicat ca atunci când formulezi o dorință să fie la formă negativă, așa că încercați pe cât posibil să proiectați dorintele voastre prin afirmații.

Totodată, un exercițiu bun mi s-a părut și să ne punem întrebările: Ce sunt dispusă să fac pentru a-mi atinge aceste dorințe? și De ce resurse din interiorul meu am nevoie pentru a le realiza? Ambele întrebări, dar mai ales reflecția asupra răspunsurilor mi s-au părut ajutătoare pentru a înțelege că orice dorință necesită și muncă pentru realizarea ei, nu doar o listă, pe care ulterior să o uităm într-un sertar.

Workshop-ul s-a încheiat cu următoarea idee: Totul se întâmplă la momentul potrivit, spre cel mai înalt bine al meu! și cum vă spuneam data trecută, nu faceți din obiectivele voastre motiv de frustrare sau de stres, alcătuiți-vă lista dorințelor astfel încât să puteți privi cu seninătate asupra ei, chiar și dacă nu se îndeplinesc toate.

Voi îndrăzniți să vă faceți planuri pentru 2021 sau mai degrabă sunteți precauți și lăsați lucrurile la voia întâmplării? Pupici și ne auzim data aviatoare!

 

 

Like
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *