Călătorii | Recomandări

Drobeta-Turnu Severin și Craiova – Plimbări de weekend

August 17, 2020
Centrul vechi Craiova

Pentru cei care au citit articolul despre destinația turistică Cazanele Dunării, vă spuneam acolo că urmează să fac și partea a doua a articolului dedicat altor două orașe pe care le-am vizitat atunci, acestea fiind Drobeta-Turnu Severin și Craiova.

Pe drumul de întoarcere de la Cazanele Dunării ne-am oprit în cele două orașe, dorindu-ne să bifăm rapid câteva locuri pe care le văzusem pe internet.

Vremea nu prea a ținut cu noi și nu am reușit să bifăm tot ce ne propusesem, însă chiar și așa o să las aici câteva detalii despre ele pentru cei care își doresc să viziteze unul din cele două orașe, fiind două destinații pe care le recomand.

Drobeta-Turnu Severin

Acesta a fost primul oraș în care ne-am oprit și  pentru că nu am avut multe locuri pe care ne doream să le vedem am reușit să le bifăm pe toate.

Deși mi-a lăsat impresia unui oraș micuț, Drobeta-Turnu Severin este municipiul capitală a Județului Mehediniți și puteți găsi mai multe locuri drăguțe.

Primul lucru pe care il aveam pe listă a fost Castelul de Apă, fiind simbolul central al orașului. Construit în anul 1910, cu o înălțime de douăzeci și șapte de metri, rolul lui a fost inițial de a aproviziona orașul cu apă, dar cu timpul acesta a devenit un obiectiv turistic ce se poate vizita.

Prețul unui bilet întreg este de 6 lei sau 4 lei pentru școlari și pensionari, iar pe lângă diversele expoziții pe care le găsiți pe etajele din turn, la ultimul etaj veți avea parte și de o priveliște faină cu orașul și Dunărea ce se vede în zare.

Pe lângă Castelul de Apă o altă atracție turistică a orașului este fântâna arteziană din fața Palatului Cultural Teodor Costescu. Fântâna ca fântâna, dar platul culturii, de lângă, mi-a plăcut foarte mult și m-a impresionat.

Revenind la fântână, într-adevăr este o fântână frumoasă și din ce am înțeles seara are aceasta oferă un spectacol cu muzică și luminițe drăguțe. Mai este cunoscută și sub numele de ”Hora de la Bălăcița” și a fost realizată de către sculptorul Constantin Lucaci în anul 1979.

Zona aceea este destul de frumoasă, are clădiri vechi faine și un părculeț unde mai sunt și alte fântânici de dimensiuni mai mici, dar drăguțe și ele.

Veți vedea și terase unde puteți bea o cafea sau să luați masa așa cum am făcut și noi (am bifat cafeaua de dimineață), iar după am decis că este momentul să mergem mai departe spre următoarea destinație, Craiova.

Pe lângă cele câteva locuri pe care vi le-am sugerat mai sus, există și altele care pot fi vizitate, cum ar fi Cetatea Medievală a Severinului, Castrul Roman, împreună cu Piciorul Podului lui Traian și de ce nu, vă puteți bucura și de o plimbare pe Dunăre.

Craiova

Vremea nu a mai fost așa prietenoasă când am ajuns în Craiova și deși aveam în plan să vizităm parcul Romanescu, grădina botanică și centrul orașului, nu am reușit prea multe.

Odată ajunși în oraș a început o ploaie mocănită, care ne-a cam stricat cheful. Cu toate astea, orașul mi s-a părut deosebit de frumos, curat și întreținut. Am văzut la tot pasul clădiri vechi care arătau foarte bine împotriva vechimii ceea ce m-a bucurat.

Centrul vechi, împânzit și el cu multe clădiri frumoase și statui de bronz simpatice, ne-a prelungit ideea concediului chiar dacă eram pe drumul de întoarcere.

Ne-am oprit la o terasă, pe care am ales-o fără prea mult research, ne-a plăcut cum era amenjată și am decis cu toții să încercăm să luăm masa acolo.

Iberico

Localul se numeste Iberico Tapas Bar & Restaurant și îl recomand garantat!

Am mancat cu toții foarte bine! Eu am ales scărița de porc care a venit cu cartofi copți și salată de ardei kapia și totul a fost pur și simplu deliciosIberico Pizza, mama mea a comandat un platou pentru bere, iar baieții (tata și prietenul meu) au mers pe pizza din care nu m-am abținut să nu gust.

Fiind un restaurant cu un anumit specific, veți găsi numai câteva feluri de mâncare, însă eu zic că merită să încercați mâncarea de la ei! Le acord, pentru masa pe care am avut-o, nota 10/10!

Cum vă ziceam după ce am luat masa nu ne-am mai dus nici în parc și nici în grădina botanică pentru că începuse ploaia, însă categorit Craiova rămâne pe lista mea cu orașe pe care aș vrea să le mai vizitez.

Din fotografiile pe care le-am văzut atât parcul, cât și grădina botanică sunt foarte frumoase și merită vizitate. Cred că un weekend petrecut acolo poate fi o variantă faină de evadare la sfârșitul unei săptămâni.

Concluzii

Drobeta-Turnu Severin și Craiova sunt două orășe care pot reprezenta destinațiile unui concediu reușit. Recomand dacă veți petrece un concediu scurt să vă cazați în Craiova, fiind un oraș mai mare cu mai multe lucruri de făcut și locuri de vizitat.

Eu mă bucur foarte mult că am luat decizia de a le vizita la întoarcerea de la Cazanele Dunării pentru că ambele mi-au plăcut. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult mai mult Craiova și în continuare mă întreb de ce pentru mine a fost un oraș căruia nu i-am acordat nicio importanță până acum.

Așadar, vă recomand cele două destinații și mai jos vă las câteva dintre fotografiile făcute de mine atât în Drobeta-Turnu Severin, dar și în Craiova. Mulțumesc celor care citesc și călătoriți în siguranță!

Palatul Culturii Drobeta-Turnu
Palatul Culturii Drobeta-Turnu
Sică
Sică
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Sică
Sică
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Sică
Sică
Sică
Sică
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Sică
Sică
Sică
Sică
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Image Slide 1
Palatul Culturii Drobeta-Turnu Severin
Image Slide 3
Fântână din Drobeta-Turnu Severin
Image Slide 2
Castelul de Apă
Image Slide 3
Expoziție din Castelul de Apă
Image Slide 2
Image Slide 3
Craiova
Image Slide 3
Centrul vechi Craiova
Image Slide 2
Image Slide 2
Image Slide 3
Primăria Craiova
Image Slide 3
Muzeul de Artă
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Like
2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *