Rețete | Uncategorized

Tort de biscuiți – O altfel de rețetă

April 1, 2021
Tort de biscuiti

Se apropie Paștele cu pași repezi și poate că multe dintre voi (băieții mai puțin, mă gândesc) ați început deja să vă faceți planul bunătăților pe care le veți face de Paște.

Pentru că anul trecut eram în carantină și Paștele l-am petrecut departe de ai mei, am vrut ca măcar prin gustul celor pregătite să mă simt mai aproape de ei, iar datorită acestui fapt, am muuuult material pentru anul acesta, rețete delicioase pe care vreau sa le împart cu voi.

Rețeta de cozonac nu o mai reiau, dar abia aștept să fac din nou, la noi în familie, rețeta mea a cam fost caștigătoare, asta în fața unor bucătărese cu mulți ani de experiență în cozonăcit!

Pe lângă cozonac și rețeta aici de față (tort de biscuiți), potrivită pentru orice ocazie, avem și o pască delicioasă, avem și drob și mai vedem ce alte idei vin pe parcurs, poate un DIY pe decoruri de Paște sau idei despre cum să vopsim ouăle, vedem, întâi să ajungem acolo.

Acest tort de biscuiți l-am făcut anul acesta, în februarie, pentru ziua de naștere a viitorului meu tată socru (this sounds funny), tort care a avut mare succes și care mi se pare super potrivit și pentru Paște.

Ingrediente pentru cel mai delicios tort de biscuiți

Pentru pregătirea unui tort cu diametru de 23cm aveți nevoie de:

Pentru ganache-ul de ciocolată nu aveți de făcut decât două lucruri simple: smântâna de frișcă se pune la încălzit (fără să atingă punctul de fierbere), după care ciocolata tăiată în bucățele mici se pune peste și se amestecă până se topește.

Dați la rece o jumătate de oră sau chiar o oră, după care amestecați cu ajutorul unui tel, astfel încât să obțineți o cremă densă de ciocolată.

Crema de caramel se pregătește așa cum scrie pe plic: se amestecă cu ajutorul unui mixer cu laptele, timp de câteva minute.

Partea interesantă vine la asamblare pentru obținerea efectului:  wow, ăsta e de cofetărie, nu are cum să fie făcut de tine!

Aveți nevoie de o formă de tort cu pereți detașabili și un platou de tort potrivit pentru dimensiunea formei de tort, de preferat perfect plat, altfel, păstrați forma de tort completă, iar la final îndepărtați numai inelul formei.

Acestea fiind spuse, ne vom apuca, acum că avem cele două creme gata, de asamblarea tortului. Vom pune biscuiții în cercuri concentrice, până la umplerea formei.

Pentru primul rând însă, vom face sandvișuri dintre un biscuite de vanilie + crema ganache + un biscuite de cacao.

Aceste sendvișuri se dispun pe tot inelul formei de tort, cu biscuitele de vanilie spre exterior, cel de cacao spre interior, până formați primul cerc.

După ce am terminat cu primul cerc, luam din crema caramel, dați pe un biscuite de vanilie, lipiți-l de unul de cacao din primul cerc până ce vom pune un nou cerc complet, cu biscuiții de vanilie cu cremă caramel, de această dată.

Pentru pasul următor, vom pune pe biscuiți de cacao cremă ganache (biscuite cu biscuite) și formăm un nou cerc în interior. Repetați pașii cu un strat de cremă caramel și biscuiți de vanilie, apoi cremă ganache pe biscuite de cacao, până ce umpleți forma de tort.

Când ați terminat, într-o cana cu cioc sau un ibric, puneți cei 100 de ml de lapte și pe fiecare cerc de biscuiți turnați puțin câte puțin, astfel încât biscuiții să fie însiropați când veți tăia tortul.

Dați tortul la răcit 2h minim, după care ne vom ocupa de ornarea lui.

La fel ca în cazul ganche-ului de ciocolată, pentru glazură, topiți ciocolata cu lapte în smântâna de frișcă încălzită (dar nu fiartă).

Dați puțin la rece glazura (5 minute), amestecați cu un tel pentru a o spuma puțin, după care scoateți inelul formei de tort și puneți crema-glazură pe tort. Ornați după plac sau așa cum am făcut eu cu jumătăți de căpșune, care arată foarte bine!

Veți vedea că la tăierea tortului, efectul biscuiților dispuși vertical o să fie foarte fain!

Tortul în combinația asta cu ganche de ciocolată și cremă de caramel este pur și simplu delicios și numai scriind acest articol mi s-a făcut poftă iarași.

Sper să vă placă și să vă inspire, tortul de biscuiți e un desert foarte popular, dar cu acest twist este readus în prim plan! Enjoy și spor la bucătărit!

Tort de biscuiti

 

 

Like
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *