DIY | HowTo | Recomandări | Rețete

Rețetă biscuiți din doar 5 ingrediente

November 21, 2019

Așa cum ziceam în articolul cu rețeta de brioșe, îmi place să gătesc în general, dar cel mai mult îmi place să fac dulciuri. Așadar, în weekend pentru că îmi era poftă de ceva dulce, m-am pus pe copt și mi-am zis că astăzi este un moment tocmai bun să împărtășesc și cu voi o rețetă de biscuiți, simplă și delicioasă.

Așa cum ați văzut din tilu rețeța are numai cinci ingrediente de bază, drept urmare, este și o rețetă destul de ieftină de făcut.

Ingrediente

Ingrediente

 • 250g margarină Rama Maestro
 • 2 ouă
 • 200g zahăr (puteți pune chiar și mai puțin sau puteți înlocui zahărul cu indulcitor de tip Stevia)
   • 1gram de indulcitor este echivalentul a 2 lingurițe de zahăr conform Google, deci undeva la 15-20 de grame de îndulcitor sunt suficiente
 • 400g făină
 • 200 – 300g ciocolată (depinde ce puneți: bănuți de ciocolată sau tabletă mărunțită)/fructe uscate
 • ingrediente secundare
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Margarina la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul, până se obține o compoziție omogenă. Apoi, se adaugă ouăle și se amestecă.

Eu am vrut să fac si biscuiți cu cacao, așa că am împărțit această compoziție în două. În cea albă am pus 200g de făină, jumătate de pliculeț de praf de copt și un praf de sare și am amestecat.

În compoziția astfel obținută am pus o ciocolată Africana cu cocos (merge de minune) pe care am tăiat-o în bucățele mici.  Am amestecat totul, iar apoi am făcut biluțe mici pe care le-am aplatizat și le-am pus în tavă de cuptor pe hârtie de copt cu spațiu între ele. Pe deasupra pentru a arăta frumos am pus și Chocolate chips.

Din fericire am reușit să găsesc la SuperMercato. Deși cam scumpi, o cutie 100g a costat 12 lei, m-am bucurat că am găsit totuși. Vestea bună e că azi au băgat și la Lidl cu 3.5lei 100g și mâine la prima ora o să mă aprovizionez cu două cutii: cu lapte și ciocolată amară!

Biscuiti cacao

În cealaltă jumătate de compoziție am pus 30g de cacao și 170g făină și o ciocolată Africana cu alune, tot așa mărunțită cu cuțitul! 😍 Am repetat procesul: biluțe mici pe care le-am întins pe hârtia de copt, apoi am pus peste bănuți de ciocolată albă.

Cuptorul l-am preîncălzit la 140 de grade și i-am copt în două tăvi, aproximativ 35 – 40 de minute. Din nou, testul cu scobitoarea este aplicabil!

Biscuiti

Vă recomand din suflet această rețetă de biscuiți, este ușor de făcut și rapidă. Cât timp se coc puteți pune apă la fiert pentru o ciocolată caldă! Se păstrează foarte bine până la o săptămână în pungă cu zip ori într-o caserolă.

Biscuiti

Sper să vă inspire rețeta mea, măcar în zilele morocănoase de toamnă în care nu aveți chef să ieșiți din casă, dar parcă ați mânca ceva bun! 😊

Mulțumesc mult celor care au parcurs rețeta. Vă stau la dispoziție pentru întrebări și spor la copt!

Pupiciuri și ne ”vedem” duminică cu un nou articol! 😊

 

Like
 1. Africana cu cocos🥥🍫 !? Nu as fi ghicit niciodata, plus că puteam sa jur că aveau și ceva 🌰alune/nuci🥜 in compoziție . Mărturisesc că e greu sa te oprești la cat de bune sunt! Nu exista rețetă mai bună pentru cookies autentici decât asta 🗣️🍪 !

  1. As zice ca spre 40 de bucati! 😀 Eu pus pe doua tavi de cuptor si le-am umplut! Recomandare sa nu ii faci foarte mari si sa lasi spatiu intre ei pentru ca isi vor mari suprafata cand se coc! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *