Rețete

Drob de Paște – mai simplu decât ai crede

April 22, 2021
Drob de Paște

Deși nu prea am postat aici rețete de mâncare, v-am promis ca pentru Paște să fac o serie de rețete și idei, drept urmare, m-am gândit să public și reteța de drob pe care am făcut-o anul trecut.

Cum vă povesteam și în ariticolele celelalte din seria pentru Paște (aici și aici), pentru ca nu am putut fi cu ai mei anul trecut, am vrut sa prepar toate bunătățile pe care le-ar fi făcut mama, putem spune ca un fel de “comfort food”, iar printre lucrurile pregătite este și rețeta de drob pe care vreau să vi-o propun astăzi.

La noi în familie nu prea sunt fani miel, ori drob pregătit în prapure, cu mai multe organe or so, așadar, rețeta pe care o să o scriu mai jos este perfectă pentru a fi preparată atât cu carne de pui cât și cu carne de porc, eu preferând un mix pe care o să-l menționez mai jos.

Curătenia de Paște e gata în proporție de 20% la mine, mai am multe de făcut și sper să le dau gata în weekend-ul ce vine, cumpărăturile sunt doar la stadiul de listă, așa că mă simt oarecum în urmă, dar am încredere că voi reuși să le dau pe toate gata. La voi cum stă treaba?

Mai jos o să scriu rețeta, o să vedeți că este foarte simplu de făcut și necesită puține ingrediente!

Ingrediente pentru un drob (realizat într-o tavă de chec)

  • 500g carne de porc/pui (eu prefer carnea de porc)
  • 500g ficat de porc/pui (aici prefer să merg pe ficatul de iepure)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4-5 ouă
  • sare & piper

Modul de pregătire este și el la fel de simplu. Carnea se fierbe împreună cu ficatul, după care le dăm prin mașina de tocat.

Eu pentru că nu aveam mașină de tocat am cumpărat carne deja tocată și even if it is a bit messy, merge fiarta și așa, după care strecurați apa cu ajutorul unei strecurători.

Ficatul l-am fiert și l-am tocat cu ajutorul unui blender, nu foarte mult, pentru că nu vrem să avem o pastă, se toacă până ce e mărunțit doar.

Puteți foarte bine să tăiați grossier cu ajutorul unui cuțit bun. Tocați mărunt și toată verdeața, după care amestecați totul împreună cu carnea. Adăugați puțină sare și piper, după gust.

Spargeți 4 ouă medii, amestecați bine astfel încât să aveți o compoziție omogenă și legată, iar dacă simțiți că nu e legată bine, adăugați încă un ou.

Folosiți pentru copt o tavă de chec în care puneți hârtie de copt și coaceți la 180 de grade până ce capătă o crustă frumoasă pe deasupra.

De preferat este să îl dați la frigider înainte de a-l consuma, rezultatul este delicios și se păstrează foarte bine la frigider zile bune.

Drob de Paște

V-am spus că este foarte simplu de făcut, sper să vă placă rețeta mea și să fie pe gustul vostru rezultatul! Eu m-am simțit că mănânc ceva făcut de mâna mamei, chiar dacă eram departe una de cealaltă.

Pe lista mea de to-do’s este să pun prin casă decorațiunile de Paște și (abia aștept) să finalizez și curățenia! Voi ce planuri mai aveți până la Paște?

Weekend fain și vreme bună! Pupiciuri și ne auzim data aviatoare!

Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *