Recomandări | Sfaturi

Activități de făcut în casă – Izolare la domiciliu COVID-19

March 17, 2020
Indoor activities

Izolarea la domiciliu a fost una din sugestiile care au venit din partea autorităților pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Nu știm încă cât o să dureze această perioadă de izolare la domiciliu, însă am văzut pe rețelele de socializare întrebarea legată de activitățile pe care le putem desfășura în această perioadă, tot mai des.

Este clar că ne confruntăm cu o perioadă de criză, însă este important să ne păstrăm calmul, să facem tot ce ține de noi în materie de prevenire și igienă, iar varianta izolării și lucrul de acasă sunt în momentul de față principalele mijloace prin care putem evita răspândirea virusului.

Trecând de îndemul la calm și pozitivism cu care vin spre voi, astăzi îndrăznesc să vin către voi cu o serie de activități pe care să le facem în această perioadă în confortul casei noastre.

Activități cu copiii

Conform celor mai recente anunțuri școlile vor fi închise până după Paște. Deși această situație nu este ideală, din nou, este una din măsurile la care este necesar să recurgem tocmai pentru a evita un dezastru.

Părinților care au domeniul de activitate în educație, profesori sau învățători le este puțin mai ușor pentru că ei se pot dedica complet copiilor. Celorlați părinți le este ceva mai greu, dar în cazul în care job-ul vă permite, mai jos am de gând să vă sugerez câteva activități care să îi capteze pe cei mici pentru toți părinții care se află în situația de izolare la domiciliu.

În primul rând, educația este importantă, iar din câte știu cei de la TVR organizează Teleșcoala pentru cei de clasa a VIII-a și clasa a XII-a, asta pentru că pentru ei este important ca procesul de învățare să nu aibă parte de întreruperi, deoarece urmează susținerea unor examene importante. Așadar, vă las link cu orarul pentru cei care au copii de vârsta asta.

Prima activitate este un proiect DIY cu felicitări pentru Paște. Sora mea a făcut aceste felicitări împreună cu nepoțelul meu și ce pot să vă spun este că cel mic a fost foarte captivat, iar rezultatul este tare simpatic!

O altă recomandare este pagina de facebook The Dad’s Lab, unde veți găsi o grămadă de idei de proiecte pe care să le faceți cu cei mici. O să vedeți că tipul face proiectele împreună cu cei doi băieți și că toți trei au parte de momente tare simpatice, pe care sigur și le vor aminti cu drag. Încercați și voi! Sigur este ceva acolo care să vă atragă atenția.

Pe lângă aceste proiecte, vă recomand să colorați împreună, să faceți puzzele-uri, să încercați să-i învătați diverse poezii sau cântecele, să le citiți povești, iar cu cei mai mari, dacă se poate să continuați cât de cât materia de la școală și să profitați de timpul pe care îl aveți de petrecut împreună.

Activități pentru cei mari în timpul izolării la domiciliu

Aici am mai multe variante de activități, unele dintre ele chiar recomandări abordate în articolele mele mai vechi.

Pentru mine un prim impact deși inițial voit, apoi nevoit, a fost legat de mersul la sală. Obișnuiesc să merg de ceva timp la sală, însă am decis să renunț la această activitate până când lucrurile se mai liniștesc. Mai târziu, pe timpul zilei, am primit și un mail de la 7card cu anunțul potrivit căruia ei vor îngheța începând de pe data de 16 martie 2020, timp de 30 de zile toate abonamentele.

Cu toate astea, am încercat să caut o alternativă pentru sport, ceva ce pot să fac în casă. Așadar, vă recomand un video cu un anternament pe care eu l-am făcut și care mi s-a părut destul de bun (am transpirat ca după antrenament). Eu una am dat subscribe paginii POPSUGAR Fitness și am de gând să mai încerc și alte tipuri de antrenament.

O altă idee este legată de curățenie și de organizare. Eu una am făcut și asta. Aveam trei dulapuri în bibliotecă în care în momentul în care ne-am mutat, am îndesat tot felul de lucruri cu gândul că mă voi ocupa eu de ele. Mi-am luat inima în dinți și fix asta am făcut! (două din trei dulapuri sunt acum organizate și puse la punct) Am scris acum ceva timp un articol cu idei de organizare prin casă, pe care vi-l recomand.

Citiți mai mult! O altă activitate îndrăgită de mine o reprezintă cititul! Trebuie să aveți prin casă cărți pentru care încă nu v-ați făcut timp, însă acum este momentul potrivit! Dacă nu aveți cărți în casă, din fericire emag, libris, elefant și majoritatea magazinelor online, încă procesează comenzi și livrează. Pentru insirație, am scris două articole anul trecut despre cărțile pe care eu le-am citit în 2019, poate găsiți ceva să vă atragă atenția prin recomandările mele (link-uri pentru prima și a doua parte).

Vizionați filmele și serialele cu care poate ați rămas în urmă sau pe care ați vrea să le revedeți. Am și aici o serie de recomandări și deși am mai adăugat câteva pe listă, deocamdată le păstrez pentru un articol viitor. Recomandările mele de filme și de seriale le puteți găsi aici.

Gătiți – La câte glume se fac pe proviziile exagerate pe care oamenii au tendința să le facă, cred că aveți oricum destule produse în casă, așa că pentru a evita expirarea lor, încercați să faceți ceva bun! Eu în weekend am făcut budincă de macaroane.

Dacă mă gândesc la gustul copilăriei mele sunt câteva lucruri pe care a mei le făceau și de care îmi amintesc mereu cu drag: melcișori cu lapte, budinca de macaroane, pain perdu (deși habar nu am că se numește așa atunci) și altele, însă cu budinca de macaroane l-am cucerit și pe prietenul meu și el este cel care îmi zice din când în când: Când mai faci și tu o budincă din aia bună?

Rețeta nu este deloc complicată și o să o schițez în câțiva pași simpli, fără a menționa gramajele. În primul rând într-o cratiță în care urmează să preparați budincuța, caramelizați zahăr și tapetați atât fundul cât și pereții ei.

Amestecați două ouă cu zahăr pudră vanilat, esență de vanilie, stafide (eu le prefer pe cele aurii) și brânză rasă puțin sărată. Cantitatea de zahăr și cât de sărată să fie brânza, rămâne la alegerea voastră. Pastele (eu folosesc melcișori) fierte și scurse se amestecă cu compoziția mai devreme menționată și apoi se pune totul în cratița cu zahărul caramelizat.

Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, dar verificați să nu uscați pastele de deasupra și se consumă după ce se mai răcesc puțin. Zahărul caramelizat se topește în cuptor, iar pastele absorb tot acel caramel, rezultatul fiind delicios!

Voi ce activități aveți în perioada asta?

Acestea sunt câteva dintre activitățile pe care eu vi le recomand în această perioadă de izolare la domiciliu. Sper să le găsiți utile atunci când vă veți simți plictisiți, vă recomand să vă păstrați calmul și optimismul, dar luați toate măsurile de prevenție care țin de voi!

#stamacasa

Like
  1. I’m gone to inform my little brother, that he should
    also go to see this weblog on regular basis to take updated from most up-to-date reports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *