Rețete

Nutella Cheesecake

June 29, 2020
Nutella Cheesecake

Săptămâna trecută pentru că a fost ziua de naștere a mea și a prietenului meu (cumva s-au aliniat planetele și ne-am născut la câteva ore distanță și în aceeași localitate) el a venit cu ideea de a încerca o rețetă de nutella cheesecake, fiind mare fan ciocolată.

De câțiva ani am descoperit minunatul desert și deși prima dată am încercat un cheesecake la rece, nu pot să spun că am fost așa impresionată, dar mai apoi am încercat o rețetă de cheesecake cu coacere, care a impresionat pe toată lumea și care a intrat rapid în lista preferințelor noastre.

Pentru nutella cheesecake-ul pe care l-am făcut am început prin a căuta pe Pinterest câteva idei, unde am găsit și rețeta pe care am încercat-o. Vă las aici link pentru rețeță, dar mai jos vă voi scrie pas cu pas cum a făcut-o eu, cum ar zice unii ”traducerea și adapatare”, așa cum se întâmplă mai cu toate prăjiturile pe care le fac.

Așadar, pornind de la video-ul mai sus link-uit eu am făcut folosit pentru un cheesecake cu diametrul de 26cm următoarele cantități:

Ingrediente:

Blat

  • 300g biscuiți oreo – am folosit noul lor produs pudră de biscuiți
  • 120g unt topit

Cheesecake

Glazură

Mod de preparare

Atunci când am cumpărat pudra de biscuiți oreo m-am temut că o să fie prea pudră și am ales să cumpăr și un pachet de biscuiți, pe care i-am măcinat ceva mai mare. Ce pot să vă spun este că nu era necesar, produsul acesta este exact ce trebuie.

Am amestecat această pudră de biscuiți cu untul topit, după care am pus ceea ce a rezultat într-o tavă rotundă cu pereți detașabili, am aplatizat ușor cu fundul unui pahar și am ridicat puțin și pe pereții tăvii.

Am îmbrăcat tava în folie de aluminiu pentru că am copt cheesecake-ul mai apoi la bain marie. Așa preveniți intrarea apei în tavă în cazul în care folosiți și voi una cu pereți detașabili și este mai ușor să îmbrăcați tava la început, decât atunci când este momentul de copt efectiv. Pentru biscuiți nu aveți nevoie de apă în tavă.

Tava se dă la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius timp de 10 minute. După ce se scurg cele 10 minute, scoateți tava din cuptor și scădeți temperatura la 150 de grade.

Pentru cremă am mixat ouăle cu un praf de sare și zahărul pudră până ce am obținut o compoziție omogenă.

Am adăugat crema de brânză și am mixat în continuare. După care am pus și smântâna de frișcă, esența de vanilie și crema de ciocolată pe care le-am mixat până la omogenizare.

Când ingredientele sunt amestecate, turnați compoziția peste biscuiți.

În video-ul de mai sus (sau la link-ul dedicat rețetei) o să vedeți că timpul de coacere este de 1h, însă pentru cheesecake-ul meu au fost necesare aproape două ore până când a fost gata, însă a fost și prima dată când am copt la bain marie. Eu am oprit cuptorul în momentul în care am avut marginea fermă, iar centrul era încă ușor moale.

În mod normal, eu fac cheesecake normal (adică acela pentru care baza este crema de brânză) la care obișnuiesc să fac topping de fructe, sub formă de jeleu ori dulceață sau chiar fructe proaspete atunci când este sezonul, dar îl coc fără baie de abur, însă de obicei mi se crapă și se zice că cheesecake-ul perfect copt, nu crapă.

De data aceasta, nu a crăpat deloc, am avut un cheesecake perfect! După ce opriți cuptorul, lăsati-l încă o oră în cuptor și dați-l peste noapte la rece. Glazura se face foarte ușor și de preferat a doua zi, după prăjitura ce a stat la rece.

Aduceți smântâna de frișcă la temperatura de fierbere, iar apoi luați-o de pe foc. Topiți ciocolata în smântâna de frișcă și turnați peste cheesecake. That’s it! Cheesecake-ul se prepară destul de ușor, partea mai complicată fiind cu coptul, dar sunt sigură că vă descurcați!

Dacă vă interesează și varianta fară ciocolată, lăsați în comentarii și voi posta într-un comentariu și varianta aceea!

Sper să vă placă această rețetă de Nutella Cheesecake și să o încercați și voi! Din păcate nu am poze mai reușite cu el, pentru că v-am zis a dispărut foarte repede de pe farfurie, iar înainte nu mi-am dedicat timp să-l pozez, dar sper că vedeți cât de bine și de apetisant arată!

Mulțumesc frumos celor care citesc și ne auzim și data aviatoare!

Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *