Casă | Organizare | Recomandări | Review

Lucruri materiale care mi-au îmbunătățit viața

June 14, 2020
Family picture

De ceva timp mi-a venit ideea pentru articolul acesta, despre lucrurile materiale care mi-au schimbat și mi-au îmbunătățit viața. Știu că poate părea că voi duce totul într-o zonă ușor superficială, dar consider că viața mea s-a îmbunătățit datorită lucrurilor despre care urmează să vorbesc și că merită să le recomand.

Dacă mi-ați mai citit articolele știți poate că sunt pasionată de organizare, că mă preocupă curățenia, eficientizarea folosirii spațiului din casă și că am mai venit către voi cu sfaturi legate de treaba asta. (Link pentru articolul cu ideile de organizare găsiți aici)

Ca să trec peste introducerile prea lungi acest articol o să fie un mix între scrute review-uri și recomandări de electrocasnice sau alte obiecte care v-ar putea îmbunătăți și vouă viața într-un mod surprinzător!

Xiaomi Roborock S5 Max

O să încep una dintre cele mai recente achiziții, un aspirator inteligent de la Xiaomi, Roborock S5 Max. Reacția mea după două luni de utilizare: de ce am așteptat atât de mult până să îl cumpăr?

Mi-am dorit acest aspirator încă de acum un an, dar pentru că am avut la momentul acela alte priorități, roboțelul a venit în familia noastră abia anul acesta, în luna aprilie :))

Cum m-am schimbat eu de când avem acest aspirator? În primul rând sunt mult mai relaxată, nu am mai folosit aspiratorul clasic decât în cateva situații, pe care oricum le-am eliminat datorită obiectului despre care urmează să vorbesc în continuare.

Oricând simt că nu este curat așa cum mi-aș dori, îl pun pe roboțel, face curat, timp în care eu pot face orice altceva, pot citi, pot găti, pot să mă uit la televizor sau pot face o plimbare pe afară.

L-am folosit de câteva ori și cu funcția de mop, care de asemenea mi se pare foarte bună! Nu lasă urme de apă, ba chiar folosește o cantitate mică de apă, astfel că gresia se usucă foarte repede. Adună foarte bine părul de pe covor, iar praful din casă a scăzut în mod considerabil.

Prețul pe care l-am plătit a fost undeva 2000 și ceva de lei, dar a venit la pachet cu ceva despre care o să vorbesc mai jos. Dacă ar fi să fac o apreciere vizavi de preț/calitate/utilitate, eu zic fără să stau pe gânduri că da, merită!

Aspirator de mână

Pentru că am înlocuit aspiratorul clasic cu roboțelul mai sus menționat și lăudat, vă spuneam că totuși mai aveam nevoie de cel clasic pentru aspirarea tapițeriei scaunelor de bucătărie sau a canapelei, așa că am căutat o soluție și pentru asta.

După un mic research, am ajuns la concluzia că un aspirator de mână, care să poată fi folosit și în mașină, ar fi o idee excelentă.

Așa că după ce am comparat diverse modele, ne-am oprit la următorul model, pe care l-am primit cadou pentru zilele noastre de naștere care se apropie și pe care abia aștept să încep să îl folosesc.

La o primă testare, aspiră destul de bine și pare să fie fix soluția pe care o căutam pentru ceea ce aveam eu nevoie: aspirarea prafului de pe plinte, a firimiturilor de pe scaune sau a mașinii!

Mașina de spălat vase

Deși părerile pe care le auzisem până să achiziționez o mașină de spălat vase erau împărțite, la mai bine de un an de la prima utilizare pot să afirm că merită să investiți în așa ceva.

Legat de consumul de apă nu pot spune că am observat o diferență mare între volumul de apă consumat înainte și cât se consumă acum.

Ca și costuri privind capsulele pentru spălat se găsesc și mai ieftine, dar și mai scumpe, iar celelalte soluții necesare unei mașini de spălat vase, cum ar fi sarea sau lichidul de clătire, se înlocuiesc destul de rar.

Eu am un model similar sau poate chiar acesta, nu sunt sigură, cu cel de aici. Singurele vase pe care le mai spăl de mână sunt cele care nu sunt potrivite pentru mașina de vase, iar strălucirea tacâmurilor este similară cu cea a tacâmurilor noi, abia cumpărate.

Legat de dimensiune, mie mi se pare potrivită aceasta de 9 seturi. Eu spăl vasele ce se adună la 2 zile, pentru 2 persoane și 2 mese pe zi. Este excelentă pentru petreceri, poți la final să pui vasele în ea, iar a doua zi le ai pe toate curate, gata de a fi puse la locul lor.

Nu mai țin minte cât am dat la momentul achiziționării, însă acum pe emag este în jur de 1500 de lei, dar se găsesc variante multiple, în funcție de nevoile fiecăruia.

Mașina de spălat cu uscător

Nu am o problemă cu spălatul rufelor, însă niciodată nu mi-a plăcut să pun la spălat, să întind și mai apoi să împerechez șosetele (fiecare cu nebuniile lui, I guess).

Cu împachetarea am rezolvat-o de când pun în aplicare metodele Marie Kondo de împăturire și organizare, dar întinsul lor pe culmea de rufe era cumva o problemă pentru mine.

Nu mai zic de uscare rufelor în casă în sezonul rece. Asta poate duce la diverse probleme (am trecut prin toate în perioada de stat în chirie): de la condens, la mucegai, până la rufe cu miros neplăcut din cauză că nu se uscau și aeriseau bine.

Așadar, atunci când am ales o mașină de spălat, mi-am dorit să aibă și funcționalitatea de uscare pentru a-mi rezolva piticii de pe creier. Modelul pe care l-am achiziționat eu este acesta, însă prețul de achiziționare de atunci a fost în jur de 1800 de lei, dar în prezent cred că au mai apărut și alte modele.

De asemenea, trebuia să cumpăr o mașină de splălat slim, fiind singura potrivită pentru spațiul dedicat din baie, așa că acest model s-a dovedit a fi un perfect match.

Recunosc că cel mai des programul de uscare este folosit pentru șosete. Le pun la spălat și le scot gata de pus în dulap, iar pe mine asta ma face fericită! :))

Este o mașină silențioasă și deși îmi făceam griji că poate are o capacitate mică de spălare (7kg), respectiv uscare (4kg), nu am avut probleme până acum cu ea.

Ce îmi place este că te poți conecta printr-o aplicație la ea, poți descărca noi programe de spălare sau cicluri mai silențioase pentru timp de seară.

Atunci când se amestecă rufele (de exemplu la spălatul lenjeriilor mari de pat, când se bagă toate în cearșaful de pilotă și formează o bilă mare) în cazul în care se formează ceva ce îngreunează rotațiile, se oprește și îți afișează un mesaj de eroare care te roagă să le desfaci tu, pentru că ea nu mai poate.

Din ce am căutat eu la momentul respectiv, nu erau foarte multe mașini de spălat slim cu tot cu uscător sau cel puțin nu erau în gama de preț pe care eram eu dispusă să o dau, dar dacă vă gândiți dacă să achiziționați sau nu o mașină cu uscător incorporat, sfatul meu este să o faceți!

Cântar inteligent Xiaomi

Cadoul cu care a venit la pachet roboțelul Xiaomi a fost un cântar corporal inteligent, ca acesta, care se conectează la o aplicație dedicată menită să ne ajute cu mai multe statistici privind greutatea, masa musculară, vârsta metabolică, procentul de grăsime din corp, dar și altele.

De când cu inchiderea sălilor de fitness, am încercat să mă țin de sport acasă, o perioadă mi-a și ieșit, am făcut sport cu regularitate, dar acum de când lucrurile s-au mai relaxat și de când sunt mai multe activități de făcut, mi-am cam ieși din ritm.

Deși am luat ceva în greutate în ultimele luni, o bună parte o reprezintă masa musculară, dar cu cât trece timpul simt că asta se poate transforma cu ușurință în țesut adipos.

Cântarul mă ajută să urmăresc evoluția mea și deși știu că nu are o acuratețe de 100%, mie îmi place și îl folosesc destul de des.

Xiaomi Mi Band 4 – Brățară fitness

Mai multe de atât, de ceva timp îmi doream o brățară fitness, tocmai pentru a monitoriza cu ușurință activtatea mea sportivă, iar când mi-am pus problema alegerii unui model am fost între modelul celor de la Huawei (pentru am am un telefon Huawei) și Xiaomi Mi Band 4.

Am ales Xiaomi Mi Band 4, asta pentru că o pot conecta și cu cântarul, dar și cu aplicația lor, pe când pe cea Huawei aș fi conectat-o numai cu telefonul.

Încă nu pot emite păreri, doar ce am primit brățara de puțin timp, dar poate revin cu un later edit pe tema asta.

Concluzii despre cum mi s-a îmbunătățit viața datorită unor obiecte materiale

Pe lângă cele mai sus menționare, as mai recomanda și aerul condiționat cu conexiune wifi pentru a putea fi pornit remote, cu ceva timp înainte de a ajunge acasă și sunt sigură că ar mai fi și alte lucruri pe care vi le-aș recomanda, dar pentru mine acestea, mai sus menționate, au avut impactul cel mai mare în ultimul an.

Sunt convinsă că nu sunt singura care simte ca și-a îmbunătățit viața cu astfel de lucruri, în care poate ați investit o sumă mai mare de bani, dar consider că pentru mine, toate cele de mai sus sunt obiecte care au meritat investiția. Voi ce obiecte ați recomanda, dintre cele care vă fac viața mai frumoasă?

Mulțumiri celor care citesc și ne vedem și data aviatoare cu noi subiecte! Pupiciuri!

Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *