Casă | DIY | Organizare

Ikea Hack și reorganizarea măsuței de machiaj

January 17, 2020
Ikea Hacks

Hey! Bine ați revenit, astăzi o să aveți parte de un articol ce conține un proiect de DIY, din seria Ikea hacks și ponturi pentru reorganizarea măsuței de machiaj.

Atunci când am început să ne gândim cum vom amenaja dormitorul știam de la început că îmi doresc o măsuță de machiaj, un loc doar al meu unde să mă pot aranja și unde să îmi țin toate cosmeticele, parfumurile și toate cele.

Spațiul nu permitea aranjarea mobilei de dormitor în prea multe feluri, drept urmare, pentru măsuța de toaletă mi-a rămas un singur spațiu, de 70 de cm lățime, pe care trebuia să îl folosesc cu mare grijă.

Ca și în cazul celorlalte camere, mobila toată a fost aleasă după lungi căutări, după nopți în care am pierdut ore bune cu schițe, acolo unde am ales să facem mobila pe comandă, ori cu cercetarea pieței, în rest.

Rezultatul a fost unul care să ne bucure, camerele au căpătat contur în direcția pe care ne-am dorit-o și fiecare piesă de mobilier s-a încadrat perfect în spațiul pe care îl avem.

Revenind la măsuța de toaletă spațiul pe care îl aveam la dispoziție nu mi-a dat prea multe variante, dar am reușit să scot ce e mai bun din spațiul acela cu niște piese de mobilier care să nu încarce prea mult camera.

M-am folosit de acest birou de la Ikea, care nu doar că are un preț mai mult decât decent, dar și dimensiunile au fost cele care m-au convins. Am ales să îl montez cu partea plină spre perete, astfel că atunci când treci pe lângă el, partea goală îți dă impresia de spațiu.

Spațiu de depozitare nu are foarte mult, doar acel sertar de sub măsuță și suprafața lui. Cu toate acestea m-am descurcat până acum cu spațiul pe care îl aveam la dispoziție, doar că treaba devine puțin cam aglomerată.

Așadar, acest lucru ne aduce aici, la proiectul de DIY pe care l-am făcut săptămâna aceasta și de care sunt foarte mândră de cum a ieșit. Singura modalitate de a mări spațiul de depozitare erau niște etajere pe perete.

Pentru că nu am vrut să investesc foarte mult, dar și din nou, pentru că spațiul nu îmi permite foarte multe variante, am găsit la Ikea, de fapt, prietenul meu mi le-a arătat, aceste rafturi pentru condimente, din lemn de mesteacăn, la un preț foarte mic, 12.9 lei bucata.

Îmi plac proiectele de DIY așa că mi s-au părut o idee minunată. Am văzut în foarte multe proiecte de DIY aceste etajere și mi-am zis, de ce nu? Sigur pot face și eu ceva fain din ele, și am făcut!

Investiție: Am cumpărat trei etajere, adică 38.7 lei, plus pentru a le înfrumuseța, am ales un lac pentru lemn, alb, pe care l-am cumpărat de la Dedeman și am dat 35.9 lei și o pensulă pentru lac și un mic trafalet, pentru că nu știam exact cu ce mi-ar fi mai ok să vopsesc.

Vă recomand pensula, am renunțat la idea de trafalet din teama de a nu îmbiba cu prea mult lac trafaletul și cum nu aveam grătar din acela pentru scos surplusul din trafalet, a fost mai bine așa.

Așadar investiția totală a fost de până în 80 de lei și puteți alege orice tip de lac sau vopsea, orice culoare vă place. Pe mine mă tenta și ceva nuanțe de auriu în această combinație, dar se poate adăuga și mai târziu.

Ikea Hacks

DIY: Aplicarea lacului a fost foarte simplu de făcut. Din fericire lacul nu are un miros puternic, aproape că nu se simte așa că asta mi-a permis să vopsesc în casă. Mi-am întins o bucata mare de mușama pe care am pus bucățile de lemn și m-am apucat de vopsit.

Prima dată am vopsit partea exterioara, am dat un strat, după care am asteptat 2 ore să se usuce și am dat și cel de-al doilea strat. Peste alte două ore aș fi putut repeta operațiunea și pe partea cealaltă, dar pentru că era deja o oră târzie, am lasat aceasta treabă pentru a doua zi.

După ce se usucă, am montat etajerele conform instrucțiunilor care vin la pachet cu etajerele și cam asta e tot pe partea de proiect de DIY. Apoi conform tipului de perete pe care îl aveți, alegeți metoda de prindere în perete corespunzătoare. Noi avem pereții placați cu rigips, așa că am folosit prindere de tip molly.

Posibil ca la prindere să aveți nevoie de ceva ajutor, dar căutați un iubit, tătic ori bunic dornic să vă ajute, în cazul în care întâmpinați dificultăți. Eu am ales să le pun pe peretele din dreapta, pentru că așa mi s-a părut mie că ar arăta cel mai bine.

Reorganizarea măsuței de machiaj

Cea mai mare parte de pe măsuță la mine este ocupată de parfumuri. Am scris acum ceva timp un articol despre colecția mea de parfumuri, dar de atunci s-au mai adăugat cel puțin înca trei noi parfumuri…așa că numărul lor crește, iar spațiul scade considerabil.

Pe lângă parfumuri, mai am o lampă, o oglindă mare, pensulele și rujurile pe care le folosesc constant, o cutie cu bijuterii pe care o accesez destul de greu fiind sub suportul cu pensule.

În măsuță țin cutiile de farduri, și din nou machiaje, creme de față, bijuterii care nu au loc în altă parte și tot așa. Pentru acest spațiu am ales de la început să folosesc un set din acesta, care mă ajută să țin cât de cât organizat spațiul de acolo.

Vă vorbeam despre ceva asemănător și în articolul despre organizarea casei, pentru rafturile de șosete, ori lenjerie intimă. Mi se pare că un astfel de set de cutii te ajută să nu ai o harababură maximă în sertare și să știi că fiecare obiect are o cutie în care trebuie să stea.

Mie îmi este mult mai simplu așa, iar dacă să zicem că am nevoie de ceva care se află în acel sertar și rog pe cineva să îmi aducă, îmi este mai simplu să zic: ”e în sertar în cutia din dreapta!”, decât: ”e în sertar, caută pe acolo!”. 

Vanity table

Pentru pensule am cumpărat din Jumbo un organizator, pe care îl folosesc și pentru rujuri, beșisoare de bumbac pentru retușarea tușului, creioanele de ochi etc. De asemenea, pentru dischetele demachiante am cumpărat o bombonieră drăguță, pe care am folosit-o pentru a le depozita. Mi se pare că arată foarte bine astfel!

Oglinda pe care o am este tot de la Ikea și dispune și ea de un spațiu de depozitare unde țin bijuteriile pe care le folosesc cel mai des, dar și o oglijoară de geantă, pe care să o am la îndemână în caz de nevoie.

Pe aceste etajere, am ales să mut în primul rând parfumurile, pentru că ele coupă cea mai mare parte, după care pe celelalte două am pus ojele pe care le folosesc atunci când îmi fac manechiura (vă vorbeam despre cum îmi fac manechiura cu oja semipermanentă într-un articol mai vechi), dar și ceva obiecte decorative pentru a înfrumuseța colțul meu! (La momentul în care am făcut fotografiile era numai o etajeră pusă pe perete)

Ca sfaturi de organizare pe acelea care au sau își doresc să aibă o măsuță de toaletă, vă recomand Pinterest pentru inspirație. Eu am un board numai cu idei pentru asta, la care adaug constant, dar sigur veți găsi multe sfaturi de reorganizarea măsuței de machiaj ori idei pe care să le împrumutați, Pinterest este plin de astfel de idei.

Cam acestea sunt sfaturile mele pentru organizarea sau în cazul meu reorganizarea măsuței de machiaj, și sper să placă și să vă inspire și proiectul DIY!

Mulțumiri celor care citesc și nu uitați: Keep your heels, head & standards high! (Coco Chanel)

Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *