Categoric acest articol este adresat fetelor/femeilor întrucât este un articol dedicat manichiurii făcută acasă cu oja semipermanentă. O să încep așa cum îmi place mie cu mică povestioară!
Când eram mai mică în timpul vacanțelor de vară (pentru că nu mă duceam la școală cu unghiile făcute) mai împrumutam ojă de la sora mea mai mare, vrând și eu să am unghiile colorate frumos. 💅
Ce este amuzant la această povestire pe lângă faptul că mă mânjeam cu cea mai mare pricepere și apoi mă chinuiam să îndrept răul făcut cu bețișoare de urechi înmuiate în acetonă, este faptul că nu rezistam cu oja pe unghii mai mult de câteva ore, asta nu pentru că sărea oja sau ceva, ci pentru că îmi dădeam seama că nu îmi place cum vine culoarea aleasă. 😂
Asta era cam în timpul școlii generale. Apoi la liceu am început cursurile de chitară, iar asta însemna unghii tătaie din carne ca să pot apăsa bine pe coarde, iar când le coloram cu ojă, cel mai des erau negre sau oricum culori închise, dar nici asta nu rezista prea mult.
Mai apoi, când am ajuns la facultate (mai multe schimbări au legătură cu plecatul la facultate) am decis să îmi fac și eu manechiura cu gel. Era prima dată când aveam unghiile mari fără să pot să le șterg în secunda doi. 😅 Oricum de data aceasta mi-a plăcut să am manechiura făcută și o perioadă le-am făcut la o fată din Târgoviște, dar apoi a devenit din ce în ce mai greu să-mi pun programările, dat fiind că eu locuiam în Pitești, așa că am găsit pe cineva în Pitești.
Am fost foarte mulțumită și mi-a părut rău când a trebuit să renunț la ea, din cauza mutării în București. Aici în oraș evident că prețurile sunt duble față de ce plăteam acolo și deși am avut două încercări (eșuate): o dată cu gel și o dată cu ojă semipermanentă, la persoane diferite, m-am decis să văd ce ar presupune să-mi fac singură manechiura. Evident că mi-era frică, mai ales știind cât de pricepută sunt, dar am zis că e un risc pe care sunt dispusă să mi-l asum.
Am început prin a-i cere un sfat celei care se ocupa de manechiura mea în Pitești. Ea mi-a spus cam ce mi-ar trebui pentru început și care este procesul în sine, iar apoi m-am pus pe documentat.
De ce am ales ojă semipermanentă și nu gel?
Pentru că pentru gel cred că ai nevoie de mai multă pricepere decât pentru oja semipermanentă, pornind de la ideea că oja semipermanentă este în sticluțe normale de ojă, cu aceeași consistență ca și oja normală, în timp ce gelul are o consistență mai vâscoasă și trebuie modelat.
De ce ai nevoie ca să te apuci?
În primul rând ai nevoie de o lampă (UV sau LED, aici depinde ce alegeți în funcție și de buget). Eu am această lampă și ce vreau să vă spun este că fix aceeași lampă o să o vedeți și în magazine cu un autocolant extra la pret triplu, ceea ce mi se pare exagerat. Pentru mine această lampă își face treaba în continuare și o am de un an și jumătate. Apoi în funcție de pașii pe care trebuie să-i urmați, vedeți mai jos de ce anume aveți nevoie.
Care sunt pașii unei manechiuri cu ojă semipermanentă?
În primul rând trebuie să dăm formă unghiei. Eu fac asta prima dată mai ales dacă am deja aplicată oja semipermanentă pe unghie, asta pentru că unghia este mai tare și nu riscăm să se rupă. Forma unghiei se poate da cu ajutorul unei pile, eu folosesc această pilă de la Cupio. Este mult mai ușor cu pila, decât să tai unghia. ( *Majoritatea ustensilelor și produselor mele sunt de la Cupio, recent am cupărat și două nuanțe de ojă de la Melkior, dar în rest tot ce am este de la Cupio, pentru că era singurul magazin fizic pe care îl știam eu la momentul acela când m-am decis să îmi fac singură unghiile!)
Dacă unghia este curată (nu aveți ojă aplicată), săriți următoarele două paragrafe, dar dacă aveți deja aplicată ojă semipermanentă aceasta se poate îndepărta cu ajutorul unui dizolvant. Eu l-am cumpărat pe cel de la Cupio, Soak Off Remover. Luați niște dischete demachiante pe care sa le îmbibați în dizolvant și pe care mai apoi le puneți pe unghii. Mulți sugerează să folosiți folie de staniol ca să îmbrăcați degetele, dar eu recomand (mai ușor de folosit) niște clipsuri precum acestea, pe care eu le-am cumpărat de la Avon. După ce puneți dizolvantul pe unghii, stați 10-15 minute, iar apoi treceți la pasul următor.
Îndepărtarea ojei după ce a stat cu dizolvant se face cu ușurință cu o spatulă de metal, capătul mai lat, eu o am pe aceasta. *Atenție: Nu este necesar să folosiți pilă, aceast lucru poate duce la distrugerea unghiei.
Tot cu ajutorul spatulei împingeți cuticula și curățați cu partea subțire baza unghiei, zona cuticulelor.
Mătuirea unghiei – acest pas se realizează cu ajutorul unei pile de tip Buffer, precum asta, nu e nevoie să insistați mult, atât cât unghia să capete un aspect mat.
După ce ați mătuit unghiile, trebuie desprăfuite bine cu ajutorul unei perii.
Aplicarea bonder-ului – Bonderul este un primer fără acid care ajută la creșterea aderenței unghiei înaintea aplicării bazei. Se usucă la aer câteva secunde.
Aplicarea bazei – se dă un singur strat și apoi uscați la lampă cam 2 minute la lampa UV, la cea LED am citit că 30 de secunde sunt suficiente.
Aplicarea ojei (două straturi) – aici puteți alege ce nuanță vreți, eu m-am îndreptat prima dată spre nude, în ideea în care dacă nu aveam să-mi fac unghiile prea bine să nu se vadă urât. După fiecare strat uscați 2 minute.
După cele două straturi de ojă se aplică top-ul. Aici sunt mai multe tipuri de finish/top: mat sau lucios (cu strat de dispersie sau fără). Când am cumpărat prima dată nu aveau lucios decât cu strat de dispersie, asta înseamnă că după uscare are un strat lipicios care trebuie curățat cu cleaner. Ulterior am cumpărat finish-ul mat de la Cupio, însă nu am un review pozitiv, acesta crapă la o zi, două după aplicare. Vreau să-l încerc și pe cel de la Melkior, însă nu l-am cumpărat încă, așa că nu pot emite o părere.
La final aplicați ulei de cuticule și asta este tot!
Cât m-a costat investiția inițială?
Țin minte că totul a fost undeva la 300 de lei, aveți link-uri pentru tot ce am cumpărat și o să vedeți că nu sunt prețurile foarte mari, mai ales că produsele se folosesc pe o perioadă îndelungată, deci îți scoți investiția.
Părere finală
E drept că nu o să ai la fel de multe culori precum găsești la salon și că poate la început o să simți că ai două mâini stângi, însă partea bună este că îți poți face unghiile când vrei, în confortul casei tale, fără să mai ai grija programărilor.
Cu timpul o să ajungeți să faceți chestii și mai interesante (aplicare de tatuaje, sclipici și de ce nu pictură) și o să devină mai ușor. Eu nu regret decizia luată, în timp am ajuns să am mai multe culori, iar partea bună cu ojele de la Cupio este că le poți combina pentru a obține nuanțe noi. 😊
Cam atât despre manechiura cu ojă semipermanentă, mulțumesc celor care au ajuns până la final și să aveți o seară/zi frumoasă! 😀
Wonderful article! We will be linking to this particularly great post on our website. Keep up the good writing.
Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.