Rețete | Review

Waffles – Rețetă și review waffles maker

September 15, 2020
Homemade waffles

Weekendul trecut mi-am permis o dimineață târzie în care am decis să facem waffles. Făcând mi-am zis că ar fi o idee bună să împărtășesc rețeta de waffles pe care eu obișnuiesc să o fac, dar și un mini review pentru aparatul pe care îl am.

De obicei mâncam waffles fie pe la festivalurile cu food trucks, fie cumpărate din comeț neavând un aparat de făcut waffles. Asta s-a schimbat de anul acesta când am primit acest sandviș & waffles maker pe care am început să îl folosesc cu regularitate. (Mulțumiri pentru cadou!)

Review Sandwich maker Heinner SM-H2GW

Foloseam și înainte un aparat similar pentru sendvișuri, dar acesta are dublă utilizare ceea ce îl face mult mai bun decât cel pe care îl aveam înainte.

Pe lângă faptul că are un preț bun, acum e la reducere 100 de lei, îl recomand pentru că acele fețe sunt detașabile, sunt foarte ușor de curățat, nu se lipește nimic pe ele și poți face pe lângă sandvișuri, și waffles cu o foarte mare ușurință.

Ei spun că poți face chiar și friptură, nu am testat asta, însă pentru sendvișuri & waffles is totally worth it și cred că puteți face și fripturele, nu văd de ce nu!

Mini istoric

Entuziasmul marec când am primit acest aparat a fost în special pentru fețele de gofre, așa cum mai sunt cunoscute la noi.

Aparent există o diferență între cât de adânci sunt pătrățelele de pe ele, o diferență de textură, dar și în modul în care pot fi pregătite sau mâncate.

Waffles/Gofri (gofre la singular) sunt doar două din denumirile acestui desert și dacă Belgia se laudă cu multe moduri de a îl găti/servi, americanii se laudă cu propria lor rețetă, dar și italienii au varianta lor, nu văd de ce nu v-aș da și eu rețeta pe care o folosesc.

O recomandare de altfel de waffles ar fi Stroopwafels pe care le-am mâncat de la mama lor, aduse de prietenul meu din Belgia, dar pe care le-am văzut și la noi în magazine, în Lidl for sure. Toamna, puse la topit pe cana de cafea/ceai sunt o minunăție!

Rețetă waffles

Ingrediente

  • 250g faină
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de zahăr
  • esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 6 lingurițe de unt
  • 250ml lapte
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • opțional (dar recomandat – it’s delicious) chocolate chips

Mod de pregătire

Se separă ouăle și se topește untul. Peste albușuri se pune un praf de sare și zahărul și se bat ca pentru bezea.

Gălbenușurile se amestecă cu untul topit, praful de copt, iar făina și laptele se incorporează treptat pentru a nu face cocoloașe. Dacă vă decideți să adăgați și chocolate chips, acum e momentul.

La final se adaugă albușurile și se amestecă ca la pandișpan, de sus în jos, pentru a obține o compoziție aerată.

Încălziți aparatul de waffles 5 minute și adăugați aproximativ un polonic în fiecare din cele două compartimente.

Timpul de gătire e relativ, în momentul în care au aspectul auriu pe care vi-l doriți, este momentul să le scoateți.

Cum/cu ce le mâncăm?

Aici este alegerea voastră: pot fi mâncate simple, cu cremă de ciocolată și banane, cu fructe proaspete, cu dulceață sau gem, ori cum am ales eu să le mănânc cu mere caramelizate și scoțișoară.

Acestea sunt doar câteva idei, însă vă recomand să fiți creativi și să le mâncați cu ceea ce vă place vouă! Experimentați și testați-vă gusturile!

Cum vă spuneam eu am tăiat un măr în bucăți mai mari pe care l-am cramelizat în tigaie cu zahăr, până ce s-a înmuiat, dar a rămas destul de ferm.

Când am scos gofrele din aparat le-am pus în tigaia în care caramelizasem merele pentru a lua puțin din caramel și pentru a obține o suprafață lipicioasă pentru că mai apoi le-am dat prin zahăr amestecat cu scorțișoară, similar cu modul în care se face la cinnamon rolls.

Am pus și merele și le-am savurat alături de cafea! Au fost delicioase și intenționez să le prepar și să le mănânc și cu cremă de vanilie pe bază de mascarpone (pe care am notat-o aici ca variantă de umplutură pentru clătite) și cu căpșuni sau dulceață de vișine, but next time!

Sper că vă place și vă inspiră rețeta prezentată azi și recomand aparatul mai sus menționat în cazul în care vă bate gândul și pe voi să faceți pe viitor!

Mulțumiri celor care citesc și ne auzim și data aviatoare!

Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *