Se apropie sărbătorile de iarnă, iar eu una, deja am început să fac listele de cadouri (găsiți inspirație pentru cadouri aici), dar pe lângă asta deja mă gândesc și ce bunătăți să pregătesc de Crăciun. Una din prăjiturile copilăriei mele este Albă ca Zăpada, prăjitură pe care mama o pregătea de obicei iarna.
Țin minte și acum cum rupeam câte un colț din foile abia scoase din cuptor și cum curățam cratița de cremă cu degetele, până la ultimele urme, chiar dacă mama mă amenința că îmi stric pofta de mâncare.
Am tot făcut prăjituri de casă în ultimul timp, însă de data aceasta am avut un ajutor nesperat de la Dr. Oetker. Nu aveam prea mult timp la dispoziție și nici chef prea tare, iar Albă ca Zăpada este una din acele prăjituri cu foi, iar asta necesită ceva timp pentru realizare și coacere.
Când am mers în supermarket după ingrediente, planul suna cam așa: dacă găsesc foi gata făcute, fac Albă ca Zăpada, dacă nu, fac altceva.
Când am ajuns la raftul cu ingrediente pentru prăjituri, din prima mi-au sărit în ochi foile de la Dr. Oetker. Mama folosește produsele lor de când mă știu eu, iar eu la rându-mi am devenit clienta lor fidelă deoarece au produse de calitate, mici ajutoare în bucătărie, iar de la an la an, mă surprind cu produse noi foarte faine! (Nu știu dacă ați văzut mixul lor de cozonac fără frământări, but good job marketing team!)
Am văzut pe undeva reclamă la foi sau cumva instinctul îmi zicea că voi găsi și așa a fost. Nu o să mă mai lungesc cu povestea, ajutoarele de la dr. Oetker nu se opresc aici, dar veți vedea mai jos în lista ingredientelor adaptarea mea rapidă a părjiturii Albă ca Zăpada.
Rețeta adaptată pentru Albă ca Zăpada
Ingrediente:
- 1 set de 4 foi pentru prăjituri simple de la Dr Oetker
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 7-8 linguri de zahăr
- 150g unt
- 1L de lapte
- coajă de lămâie
- zeama de la 1 lămâie sau chiar 2
- cocos
Mod de pregătire
Preparați budinca așa cum scrie pe plic sau în cazul celor de la Dr. Oetker eu obinuiesc să amestec conținutul plicurilor cu 7-8 linguri de zahăr, după care incorporez laptele și pun totul pe foc până se îngroșă (gluma) budinca.
Am ras de la început și coaja de lămâie pe care am pus-o în amestec, iar la final după ce budinca a fost gata am pus zeamă de lămâie, strecurată, și am amestecat untul tăiat cubulețe pentru o omogenizare mai rapidă. Untul pus în budincă oferă cremozitate, iar când se răcește budinca nu mai are acea textură gelatinoasă, ci devine mai cremoasă.
Cam asta e în mare tot, mai pierdeți 10 minute cu asamblarea și cu un mic ajutor, terminați o super prăjitură în cel mult 30 minute.
Pentru asamblare avem așa: foaie + cremă, până se termină crema, dar aceasta se pune inclusiv pe ultima foaie de sus, deci puțină atenție la împărțire. Deasupra presărați un strat generos de fulgi de cocos!
Prăjitura se dă la rece peste noapte, iar dacă vreți să o tăiați așa frumos ca mine, vă las schema după care am trișat, aici, asta în caz că nu sunteți prea îndemânatice nici voi când vine vorba de tăiat prăjituri. (I might seem stupid, but the picture really helps :)))
Dragele mele, aceasta e adaptarea mea pentru una din prăjiturile preferate din copilăria mea, știu am trișat, dar cine nu ar vrea o prăjitură așa delicioasă gata în 30 de minute?
Vă recomand aceleași foi și pentru o altă preferată a copilăriei mele, prăjitura albinița, deși erau acolo niște foi cu miere, sunt sigură că și cu acestea ar ieși deliciosisimă!
Vă mulțumesc dacă ați citit până la final, sper să vă placă, să o încercați și voi, iar pentru alte rețete vă las și articolul scris anul trecut cu idei de prăjituri pentru sărbători and also, go see Rețete (o scurtătura a tuturor rețetelor publicate de mine).
Ah… încă ceva, vin și cu o rețetă de cozonac, cât de curând, rețeta e chiar și pentru acelea care sunt începătoare în ale cozonacului (mie mi-a ieșit din prima, urmează și tura doi și apoi împărtășesc impresii) Pupiciuri!