Deși mă gândesc că trebuie să variez conținutul blogului cât mai mult, cel mai la îndemână îmi sunt articolele care conțin rețete. De data asta, pentru că aveam în frigider niște banane pe care nu le-am mâncat la timp și pentru că s-au copt mult prea tare, iar mie îmi plac mai degrabă verzi, decât prea coapte, am decis să fac banana bread, o rețetă pe care o știu din liceu.
Prima dată când am mâncat a fost după cum spuneam în liceu, când unul dintre colegi ne-a adus banana bread făcută de bunica lui. În curând, toți din clasă voiam rețeța și în săptămânile următoare fiecare aducea fie ce i-a ieșit mamei/bunicii, fie din mâinile proprii dezbătând care e mai bună.
Eu deși nu găteam, la prăjituri mă desurcam și atunci, o ajutam mai mereu pe mama, iar această rețetă știam că e de încercat. De atunci am păstrat rețeța aceasta de banana bread, pe care o fac când și când.
Mai jos vă las rețeța pentru două astfel de checuri (să zicem), pe care vă recomand să o încercați și voi când aveți banane care sunt mult prea coapte, în loc să le aruncați.
Ingrediente pentru două banana bread
- 450g faină
- 450g zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță bicarbonat
- 3 ouă
- 1/2 pachet de unt topit
- 1/2 linguriță sare
- 5-6 banane coapte
- esență de vanilie
Eu obișnuiesc să fac rețeta pe jumătate, pentru a avea o singură banana bread. Astfel, pentru unul singur modific rețeta după cum urmează:
- 225g faină sau 210g faină + două lingurițe cacao
- 225g zahăr
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 2 ouă
- 1/4 pachet de unt topit
- 1 praf de sare
- 3 banane coapte
- esență vanilie
Mod de preparare
Amestecați ouăle împreună cu zahărul, untul topit, praful de sare și bicarbonatul. Apoi adăugați bananele pisate cu o furculiță și incorporațile în compoziția de mai devreme.
Adăugați scorțișoara și dacă vreți puteți pune și două lingurițe de cacao, așa cum am sugerat eu în varianta pentru 1 banana bread. Apoi adăugați treptat făina, amestecați până la omogenizare și la final adăugați esența de vanilie.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180-200 de grade. Într-o tavă de chec puneți hârtie de copt și compoziția pentru banana bread.
Eu de data aceasta am ținut-o cam o oră la cuptor, dar asta pentru că am lăsat temperatura mai mică, fiind și prima dată când o fac în acest cuptor, dar ea în mod normal trebuie coaptă până ce trece testul scobitorii.
Rezultatul este delicios, un fel de chec dens cu aromă de banane și scorțișoară. Sunt sigură că toți cei dragi vor fi cuceriți de aromă. Din punctul meu de vedere este un dulce rapid, pe care îl puteți face cu ingrediente pe care le aveți în mod obișnuit în casă.
Sper să vă placă și această rețetă, nu vreau să transform blogul într-unul culinar, dar cui nu-i plac dulciurile?
Multumesc celor care citesc și să aveți spor și poftă bună!