Diverse

Rezoluții pentru noul an – 2022

January 11, 2022
Resolutions 2022

Cred că atunci când vine vorba de rezoluții pentru noul an, oamenii se împart în două: cei care nu își fac astfel de planuri (sau cel puțin nu sub forma unei liste scrise pe hârtie) și cei cărora o astfel de listă le face plăcere și îi mânează la luptă.

Până acum câțiva ani, mai exact în 2020, când am dezbătut aici pe blog dacă o astfel de listă este un motiv de frustrare sau de bucurie, nu îmi amintesc să fi făcut astfel de liste la început de an.

Asta este cumva în opoziție cu faptul că listele sunt preferatele mele: am liste cu lucrurile pe care le am de făcut într-o zi sau chiar programul pentru o săptămână, atunci când am un program mai încărcat, fac liste de cumpărături, dar da, am trecut de la tradiționala hârtiuță, însă aplicația de notițe pe care o folosesc îmi dă mare satisfacție când mai marchez un aliment ca checked (cumpărat), liste de cadouri și așa mai departe, dar practic orice fel de listă care mă ajută să fiu organizată în ceea ce urmează să fac, este preferata mea!

Cu lista de rezoluții cred că tocmai din pricina faptului că linia între frustrare și bucurie atunci când (nu) le îndeplinim este atât de fină, de aceea lucrurile sunt puțin mai complicate.

Am încheiat anul desigur cu o scrută privire asupra a ceea ce îmi propuneam la început de 2021, destul de temătoare după toate cele petrecute în 2020 și chiar dacă lucrurile nu pot fi tăiate de pe listă cu checked-checked, nefiind vorba de niște linii clare, cu toate astea 2021 mi-a lăsat un zâmbet pe față!

Pentru 2021:

 • Îmi propuneam să am o condiție fizică bună și să mă ocup de diverse controale medicale de prevenție: Did all that, so… checked! Am fost și mi-am făcut toate controalele medicale pe care îmi doream să le fac, din iulie am reluat mersul la sală și am fost chiar mai conștiincioasă decât înainte, mergând cu regularitate de două ori pe săptămână.
 • Voiam să citesc 12 cărți: aici nu am excelat, a fost un an prost pentru citit, dar anul acesta vreau să recuperez!
 • Profesional îmi doream să obțin o certificare pentru muncă și să mă țin de treaba cu blogul. A doua parte: checked, am reușit să postez constant pe blog și mi-am dublat numărul de cititori față anul precedent, iar la job (soon fac doi ani, which is awesome!), deși nu am m-am pregătit pentru certificare, am lucrat mult, am reușit să mă dezvolt, iar anul acesta vine cu o nouă provocare: poziția, deși neoficială, de lead de proiect, my work got me there, so here, here for that!
 • La capitolul călătorii îmi doream să mai fac o excursie cu familia, ceva trasee pe munte și să mai vizitez locuri frumoase din România. Am reușit o vacanță la mare cu familia extinsă (părinți și socrii), o excursie minunată în Viena alături de ai mei (un big achievement pentru mine faptul că am putut să le ofer această bucurie împreună cu #futurehubby), trasee pe munte nu am făcut, însă am mai bifat două orașe faine din Europa: Atena și Praga și am văzut Oradea, despre care vă voi spune mai multe next time, dar și ZagaZaga, un loc foarte frumos din România!
 • În materie de relații îmi doream să fiu înconjurată de relații armonioase și să reiau puțin din viața de dinainte: mers la cinema, în parc etc. În jurul meu cred că am relații de prietenie sincere, iar cea mai mare bucurie din acest capitol o reprezintă logodna cu iubitul meu! <3 Cu pandemia din fericire lucrurile se mai liniștesc (în valuri ce e drept), iar asta mi-a permis ca anul trecut să merg la teatru, să particip la un picnic în parc, să ies în oraș, să merg la cinema, să mai dau pe la birou, să particip la team-building, lucruri simple pe care în 2020 mi le doream și nu s-au putut întâmpla: so check here too!
 • Financiar îmi doream să îi pot ajuta pe ai mei dacă ar fi avut nevoie, să pot să le cumpăr una alta, să pot călătorii și toate astea fără griji. Din fericire mi-am putut permite mai multe călătorii decât mă gândeam, am reușit să îi mai ajut și pe ai mei, dar și să mergem cu toții în Viena, am mai plătit la creditul pentru casă, am dat mai multe plăți ca avans pentru diverse servicii necesare pentru nuntă și toate astea nu m-au lăsat falită, so, checked again!

Având în vedere linia mai sus trasă la final de 2021, pentru 2022, îmi doresc lucruri la fel de similare, iar într-o propoziție: îmi doresc un an și mai bun decât cel precedent sau cel puțin la fel de bun, ceea ce vă doresc și vouă.

Dacă ar fi însă să fac o listă de rezoluții, iată ce îmi propun pentru 2022:

 • Sănătate: La acest capitol îmi doresc ca în 2022 să devin mai fit, adică să fac trade de masă musculară cu țesut adipos, iar asta înseamnă să mă țin de antrenamentele la sală. Vreau să refac niște controale care sunt necesare și să mă îngrijesc de alte capitole care țin de sănătatea fizică. Legat de sănătatea mintală, îmi doresc să fac față cu brio provocărilor, fără stres inutil sau măcar în doze cât mai mici, să am mintea odihnită și fericită, iar dacă mă voi în oglinda anului trecut, la final de 2022, vreau să fiu mândră cu ceea ce reflectă acțiunile și faptele mele.
 • Călătorii: Pentru mine călătoriile sunt modul cel mai bun în care îți poți cheltui banii. Îmi doresc ca anul acesta să văd măcar două orașe noi din Europa, iar aici mă bate un gând să pun la cale un road trip cu mașinile până în Budapesta, cu părinții. Mi-ar plăcea mult să se concretizeze această vacanță, iar din același capitol călătorii, mi-aș dori să dăm gata planificarea pentru excursia din luna de miere, căci tic, tac, tic, tac, anul viitor bat clopote de nuntă!
 • Organizare: Am decis să trec acest punct aici pentru că un obiectiv destul de mare îl reprezintă organizarea nunții mai sus menționate, which is of course: my pleasure! Avem deja restaurantul, formația și echipa pentru foto & video, dar sunt multe alte lucruri care trebuie planificate, plus cununia civilă și desigur că îmi doresc să reușesc să fac ca visele noastre să devină realitate.
 • Citit: Îmi propun să recuperez partea cu cititul, vreau 12 din 12 anul acesta, targhet pe care mi l-am setat deja în aplicația mea de tracking, goodreads. Sper să descopăr cărți interesante, autori noi de ce nu, cărți care să mă ajute să cresc din orice punct de vedere, să mă facă să visez cu ochii deschiși sau să cresc din punct de vedere personal.
 • Profesional: Blogul acesta este făcut din pasiune, scriu din plăcere de fiecare dată când simt că am ceva interesant de zis, iar asta se pare că ajunge și la cei câțiva cititori pe care îi am și care adesea găsesc informații utile sau interesante aici. Vreau să fiu în continuare conștiincioasă cu articolele postate și dacă anul trecut am avut dublu la numărul de vizualizări, anul acesta țintim spre triplu! La job lucurile merg bine, a doua jumătate a anului trecut a venit cu ceva modificări în echipă, oameni noi, alocări modificate etc, lucru care mi-a permis  (sau m-a împins) să step-in a bit more. Anul acesta vine cu o provocare, lead-ul de pe proiect o să plece începând cu această săptămână, ceea ce înseamnă că în lipsa ei, voi prelua acest rol și deși vine la pachet cu multe temeri și nesiguranțe, este o provocare căreia sper să îi fac față cu bine, iar tot anul acesta mi-aș dori fie să promovez la senior, fie să îl închei anul foarte aproape de această promovare (crossed fingers for that!).
 • Nici capitolul financiar nu e de ratat, anul acesta obiectivul fiind să strâng o sumă cât mai mare pentru a acoperi cât mai mult din cheltuielile cu nunta! Asta nu înseamnă să neglijăm celelalte capitole: vreum să avem bani pentru călătorii, să le putem face părinților diverse bucurii (poate excursia în Budapesta), practic să nu ducem grija banilor. Am fost întotdeauna destul de cumpătați, lucru care ne-a ajutat să ajungem unde suntem, deci nu îmi fac prea multe griji, dacă avem sănătate și armonie, banii vin și ei! (I know, I sound like an old lady :)))

Faptul că am alcătuit lista de rezoluții de mai sus nu mă face decât să am un plan, în linii mari, despre ceea ce îmi doresc să se întâmple în 2022. Pentru voi am un singur sfat, dream big, but keep your feet on the ground!

Nu puneți presiune pe voi indiferent dacă lucrurile vă ies sau nu așa cum vă doriți. Deși mulți zic că dacă îți dorești suficient, lucrurile se îndeplinesc, nu este mereu adevărat, uneori ceea ce se întâmplă nu ține numai de noi.

Keep dreaming and have an awesome year, pupiciuri!

Like
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *