Călătorii

ZagaZaga – Un colț de rai din Delta Siretului

October 7, 2021
Toamna la ZagaZaga

Hey! Seria mea de articole pe tema Unde ne plimbăm în weekend crește și crește frumos cu o nouă destinație superbă: Complexul ZagaZaga din Delta Siretului.

Firma la care lucrez a organizat pentru noi team-buildingul de anul acesta în acest loc minunat. Atunci când am auzit destinația am fost foarte bucuroasă și nu fără motiv.

Știam de ZagaZaga din trecut, atunci când lucram la o altă firmă unde am dezvoltat un tool cu care ei au devenit primii noștri clienți, așa că bucuria a fost dublă pentru mine.

Nu degeaba am scris în titlu că este un colț de rai, deoarece încă susțin asta după ce am văzut câte lucruri faine ai la dispoziție.

Pentru mai multe detalii stați alături de mine până la finalul articolului pentru că voi puncta toate lucrurile importante de menționat din punctul meu de vedere.

Transport și cazare

Noi evident că am mers cu autocarele, dar din București până la ZagaZaga faci aproximativ 3h30m, fiind la vreo 20km de Focșani. Drumul a fost destul de liber și se ajunge destul de ușor.

Legat de cazare complexul dispune de mai multe tipuri de cazare: de la glamping, la casuțe în copac, case plutitoare sau chiar o căsuță mai exclusivistă pe o insulă, accesul fiind numai cu barca și care dispune de ciubăr, masă în fața căsuței și alte lucruri faine, pe care le-am văzut în trecere, fiind cu barca.

Eu am fost cazată într-un bungalou din zona Ceaușu, adică o căsuță pe marginea apei, cu ponton, accesul fiind disponibil și cu barca, dar și de pe aleile complexului.

Zona în care am fost cazată mi s-a părut perfectă, fiind aproape de toate atracțiile pe care complexul le pune la dispoziție. Ceilalți colegi se plângeau de distanța parcursă până la restaurante sau până la zonele unde ne întâlneam, așa că dacă aș merge din nou (și sigur voi merge iar) voi alege să stau tot în această zonă.

Căsuța este foarte spațioasă, putând sta 4 persoane fără probleme. Semnalul la telefon este cam slab, dar casuța are wifi care a funcționat destul de bine. Exista și un TV în cameră, dar nu părea să existe cablu, ori nu m-am descurcat eu, însă nici nu a fost neaparată nevoie de tv.

Legat de încălzire, noi aveam un aer condiționat care a făcut față okiesh la 10/11 grade cât au fost noaptea, însă pornit pe toată durata nopții. Când voi merge data viitoare o să aleg sezonul de vară, deoarece chiar și acum, toamna, mi s-a părut prea rece în unele zile.

Prețurile pentru cazare mie mi se par mai mult decât decente, dar ca să puteți profita de restul lucrurilor trebuie să mai aveți ceva bani la voi.

ZagaZaga

Cum ne distrăm la ZagaZaga?

În primul rând aș menționa faptul că acest complex se află pe o suprafață foarte mare și plimbările la pas sunt foarte faine. Dacă totuși nu le aveți cu mersul pe jos, puteți oricând să alegeți o plimbare cu trăsura.

O altă activitate foarte faină o reprezintă plimbările cu barca. Puteți merge prin toate zonele fie singuri, cu barca cu vâsle sau cu o barcă cu pedale, sau chiar puteți alege un tur ghidat cu barca, de 5 sau de 8 persone.

Acropole
Sică
Sică
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi
Image Slide 1
Toamna la ZagaZaga
Image Slide 3
Pontonul de la casuta de tip bungalou
Image Slide 3
Image Slide 2
Privelistea de pe ponton
Image Slide 2
Animalutele de la ZagaZaga
Image Slide 2
Image Slide 2
Image Slide 2
Image Slide 2
Image Slide 2
Do you like my smile?
Image Slide 2
Image Slide 2
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

De asemenea, puteți merge la ferma de animale, unde pe lângă drăguțele văcuțe, veți găsi și un măgăruș, oi, capre, o alpaca drăgălașă, dar și alte păsări și animale drăguțe, așa cum vedeți în fotografiile pe care le-am făcut.

Pentru sezonul cald, aveți la dispoziție și o piscină destul de mare, cu apă sărată și încălzită, accesul fiind inclus în preț pentru cei cazați, dar care are prețuri puțin mai piperate în caz contrar. Apa nu era așa caldă cum ne așteptam cu toții, dar sunt sigură că în sezonul cald, este perfectă piscina.

Pentru cei aventuroși, ZagaZaga are și un parc de aventură cu 4 trasee: de la cel mai ușor – pentru copii, până la trasee mai dificile, care vor scoate din voi latura aventuroasă.

Eu recunosc că a fost prima dată când am mers într-un parc de aventură și deși s-a lăsat cu vânătăi, nu-mi pare rau că am mers, a fost foarte distractiv și aș mai încerca și altă dată.

Also, există teren de tenis, tir cu arma (ceva cu laser și niște discuri declanșate automat, mie nu mi s-a părut așa wow, dar lumea părea foarte încântată), dar și human fusball sau pescuit sportiv pe sistem de catch & release.

Unde mâncăm?

Locația are o cherhana care funcționează ca un restaurant, dar și lângă piscină, unde noi luam micul dejun și prânzul este restaurantul La Iaz.

Nu știu aici cât a fost organizat pentru noi și cât nu, dar având în vedere că mai erau și alți oameni cazați, aș crede că așa se desfășoară în mod normal mesele. Este un fel de împinge tava, cu mâncare destul de diversificată și pentru toate gusturile, după părerea mea.

Prețul camerelor cu mic dejun inclus este destul de ok și bănuiesc că și pentru celelalte mese prețurile sunt destul de bune, dar trebuie să întrebați la ei.

Pe lângă cele două locații cu mâncare, mai exista spațiul de evenimente, La Hambar, unde weekend-ul acesta se organizează Sărbătoarea Mustului, iar noi aici ne-am ținut petrecerile.

Concluzii

Mi se pare o locație foarte ofertantă, cu foarte multe lucruri de văzut și de făcut, perfectă pentru reîncărcarea bateriilor!

Așa cum vă ziceam, eu intenționez să mai merg și în perioada verii, iar dacă pe voi nu v-am convins, mergeți măcar pentru o plimbare, pentru un prânz și oricare din activități, lăsând cazarea pe data următoare.

Pupiciuri și sper că v-am făcut chef de plimbare!

ZagaZaga Animalute

Like
2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *