Review

Review Philips EP2220/10 – investiție sau rateu?

December 5, 2021
EP2220/10

Așa cum probabil ați văzut unii dintre voi, anul acesta de Black Friday la emag una dintre promoțiile lor capăt de afiș, a fost esspresorul automat Philips EP220/10 pe care am reușit să îl achiziționez la prețul promoțional de 1000 de lei.

Urmăream de mai bine de trei luni un alt esspresor de la De’Longhi și anume Magnifica S ECAM care a avut cel mai mic preț 1150 de lei, în toate aceste luni de ”urmărit”. Prețul lui variază, dar cel mai des îl găsiți la 1250 de lei.

Eram pregătită ca anul acesta de black friday să îl vânez, doar că înainte cu o seară am aflat de esspresorul de la Philips, EP2220/10, motiv pentru care în secunda doi am sărit să le verific pe cele două prin sitemul de comparare de pe emag.

Când am tras linie, părea ca cele două fac cam același lucru, doar că cel de la Philips era ceva mai mic ca dimensiuni, plus alte câteva features pe care le voi discuta mai jos.

După ce le-am comparat am decis că dacă vom avea noroc să îl prindem pe cel de la Philips, îl vom cumpăra, ceea ce s-a și întâmplat!

Așa cum poate știți, înainte aveam un aparat de cafea de la Nescafe, care funcționează pe bază de capsule, ceva similar cu acest mini me (modelul deținut de mine fiind piccolo, însă nu cred că mai este disponibil fiind un model mai vechi).

Acesta este considerabil mai ieftin decât un esspresor automat, așa că pot înțelege că pentru unele persoane poate fi mai accesibil, așa cum a fost și pentru mine acum niște ani.

Am un review draguț și la Nescafe Dolce Gusto Piccolo, pe care vi-l link-uiesc aici, asta în cazul în care un astfel de aparat este mai de interes pentru voi.

Revenind la Philips EP2220/10, unul dintre principalele motive pentru care îmi doream un astfel de espressor era trecerea de la capsule, la cafeaua boabe proaspăt măcinată pentru fiecare cafea.

Pentru DolceGusto opțiunile de cafea sunt destul de limitate și de ce îl foloseam mai mult, atât mi s-a luat mai tare de opțiunile între care mă învârteam.

Față de cum era acum câțiva ani, când numai capsulele de la Nescafe erau compatibile, acum au mai început să apară și alte variante, inclusiv Starbucks a scos astfel de capsule sau să apară genul de capsule reutilizabile compatibile și ele, pe care le puteți umple voi cu cafea măcinată.

Chiar și așa, în ultima vreme nu mai eram mulțumită de aparul de cafea, mai ales că este o băutură pe care o consum zilnic și astfel am luat decizia de a cumpăra un esspresor automat.

Ca și specificații găsiți mai jos ceva detalii tehnice, dar întâi o să mă axez pe experiența proprie.

Sunt deja la a treia săptămână de utilizare așa că am considerat că este un moment prielnic pentru un review.

Încă de când l-am deschis și l-am aranjat în bucătărie mi s-a părut că este foarte elegant și că este piesa lipsă din bucătăria mea.

Așadar, chiar dacă se spune să nu judeci o carte by the book, aspectul este primul lucru cu care m-a cucerit noul esspresor.

Setarea inițiala a durat ceva și asta pentru că am vrut să citesc în manual foarte atentă înainte de a mă apuca să apăs pe butoane (așa cum fac de cele mai multe ori).

La început a scos ceva zgomot mai puternic, la montarea filtrului Aqua Clean (pe care îl găsiți și separat și care asigură puritatea apei până la 600+ cafele sau fără detartrare până la 5000 de cești), dar odată făcut setup-ul inițial, nivelul de zgomot nu mi se pare cu mult mai mare decât era la DolceGusto.

Zgomotul mai puternic este la măcinarea cafelei, asta dacă alegeți să folosiți cafea boabe (esspresorul putând fi folosit atât cu cafea boabe cât și cu cafea măcinată).

Există indicator pentru schimbarea filtrului sau pentru detartrare, deci atunci când trebuie făcut ceva ce ține de mentenanță, aparatul vă anunță.

Pe lângă indicatorii mai sus menționați, exista indicator pentru golirea cutiei pentru zaț, toate oferind indicații clare despre nevoile aparatului.

Unele componente sunt compatibile cu mașina de spălat vase ceea ce mi se pare super!

Eu nu sunt o iubitoare a cafelei simple și știu că mulți dintre oamenii de specialitate ar zice că dacă amestecăm cafeaua cu lapte, aia nu mai e cafea.

Mie îmi place cappuccino, îmi plac aromele pe care le pot oferi cafelei cu ajutorul siropurilor, iar combinația mea preferată este cea dintre alune de pădure și caramel.

Îmi faceam puține griji pentru faptul că spumarea laptelui este manuală, însă procesul este foarte simplu.

Se pune laptele în latieră, băgăm dispozitivul care spumează, aproximativ 1cm în lapte și se apăsă două butoane.

În câteva secunde se obține cea mai densă și mai catifelată spumă de lapte (se vede și în poza pe care am făcut-o ce spumă poți obține), pe care apoi o torn peste esspreso-ul făcut anterior, and that’s it!

Un minus pe care vreau să îl precizez (singurul până în acest moment) este faptul că aroma siropurilor nu mai este așa intensă precum se simțea în cafeaua făcută la Piccolo.

Motivul pentru care tind să cred că se întâmplă asta este aroma cafelei care acum este mai intensă, ceea ce în fond, nu e un lucru rău.

Un alt lucru pe care îl ador este varietatea de cafea boabe pe care o avem la dispoziție.

Am decis să începem cu pungi mai mici, de 400g pentru a testa și cea pe care o avem acum este foarte bună.

Am să las mai jos o listă de cafele pe care eu vreau să le încerc, poate vă inspiră și veți dori și voi să le încercați:

Trecând de preferințele mele de cafea amestecată cu lapte și siropuri, trebuie să vă spun și despre esspreso-ul și cafeaua simplă, ambele având o spumă aurie si catifelată pe care știu că mama sigur o va aprecia. That’s another plus for Philips EP2220/10!

Mai jos sunt sintetizate caracteristicile produsului, dar overall mie îmi place foarte mult, nu m-aș mai întoarce la un apart de cafea pe bază de capsule, iar faptul că în fiecare dimineață am o cafea proaspat măcinată și delicioasă, în numai câteva minute, este mai mult decât mă așteptam.

Cam acesta este review-ul meu, sper că dacă vă bate gândul să achiziționați un astfel de aparat, o să vă ajute părerea mea despre el și o să vă convingă că este o investiție pe termen lung, în ciuda prețului ceva mai mare!

Pupicios și stay close, vin recomandările de cadouri pentru Crăciun, dar și alte lucruri drăguțe! (până atunci, ce ziceți de un cozonac?!)

CARACTERISTICI GENERALE

Tip Automat
Tip incastrare Standard
Utilizare Rezidential
Tip alimentare Cafea macinata

Cafea boabe

Tip bautura Cafea

Espresso

Apa fierbinte

Numar produse preparate 2
Sistem spumare lapte Manual
Numar duze cafea 2
Trepte de macinare rasnita 12
Trepte temperatura 3
Tip display Touchscreen
Material rasnita Ceramica
Functii Sistem anti-alunecare

Compatibil masina de spalat vase

Curatare automata

Tava de scurgere detasabila

Sistem economisire energie electrica

Sistem decalcifiere

Setare temperatura

Setare cantitate cafea

Setare grad macinare

Inaltime ajustabila a duzei de cafea

Rasnita

Filtrarea apei

Setare grad tarie cafea

Accesorii incluse 1 x Lingura de masurare 1 x Banda de testare a duritatii apei 1 x Tub de lubrifiere 1 x Filtru AquaClean 1 x Espressor
Culoare Negru inchis

SPECIFICATII TEHNICE

Presiune pompa 15 bar
Capacitate rezervor apa 1.8 l
Capacitate compartiment cafea 275 g
Capacitate recipient reziduuri: 12

DIMENSIUNI

Latime 246 mm
Adancime 371 mm
Inaltime 433 mm
Greutate 7.5 Kg
Lungime cablu 100 cm
Inaltime maxima ceasca 150 mm
Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *