Recomandări | Seriale

Recomandări de seriale 2020

October 28, 2020
Seriale recomandari 2020

Anul trecut cam pe vremea asta am scris un articol cu recomandări de seriale care a mers foarte bine (link găsiți aici), iar acum în contexul pandemiei care oricum ne ține mai mult în casă, m-am gândit că poate o variantă actualizată pe 2020 ar fi bine-venită!

Am așteptat totuși să adun material pentru că nu am vrut să vin cu cinci recomadări, așa că astăzi o să vă recomand nici mai mult, nici mai puțin de cincisprezece seriale mai vechi sau mai noi, care sper să vă placă și să vă atragă atenția.

Mergând după modelul articolului trecut (mai sus link-uit, pe care vi-l recomand în cazul în care nu l-ați citit deja) voi începe cu prezentarea subiectului căreia o să-i adaug nota personală, urmând ca mai apoi să adaug nota de pe imdb și genul la care serialul se încadrează.

Fără alte adăugiri, ia-tă recomandările mele de seriale pe 2020, ca și data trecută: ordinea e aleatorie!

 • Friends – Deși e genul de serial pe care eu îl numesc serial cu hăhăială, gen pe care de obicei îl evitam, așa cum probabil ați văzut și voi, cred că în ultimii 2 ani mall-urile sunt pline de articole de îmbrăcăminte cu vestitul serial Friends. Atunci când eram mică îmi amintesc că era difuzat pe proCinema și că de cele mai multe ori schimbam canalul, dar după ani de zile drumurile ni s-au intersectat și anul acesta am văzut pentru prima dată (1 dată și jumătate, revin la acest aspect) serialul. Și mi-a plăcut, chiar foarte mult! Am zis că l-am văzut o dată și jumătate pentru că am început să îl văd singură, iar pe la sezonul 6 l-a prins și pe prietenul meu și am revăzut cu ele (mai pe sărite) până l-am putut termina împreună. Este genul de serial pe care sigur o să-l revăd peste câțiva ani. Mi-a părut tare rău când l-am terminat și când și când mă uit la Lego-ul cu Central Perk (Știi ce zic?!) După cum îi spune titlul serialul se bazeză pe relația celor șase prieteni, care cu siguranță devin și prietenii tăi după ce vei termina urmărirea serialului. Anul acesta se zvonea să apară un follow-up, dar din cauza pandemiei cel mai probabil a fost amânat, ca filmarea multor alte seriale și filme.
  • Nota pe imdb 8.9/10
  • Gen – comedie, romantic
 • Ozark – Acest serial a fost recomandat de niște prieteni și bine au făcut pentru că e un serial interesant care te ține cu sufletul la gură. Până acum sunt trei sezoane, dar serialul nu s-a terminat și abia aștept să văd ce o să se mai întâmple. La bază, serialul spune povestea unui consultant financiar care forțat de împrejurări ajunge să spele bani pentru un cartel și este nevoit să se mute cu întreaga familie în Ozark. Mi-a plăcut foarte mult serialul și abia aștept sezoanele viitoare.
  • Nota pe imdb 8.4/10
  • Gen – crimă, dramă, thriller
 • Mindhunter – Despre serialul ăsta am auzit prima dată la Andreea Balaban în clipurile ei cu recomandări de seriale, cărți și altele, iar mai jos veți vedea și alte recomandări pornite de la ea. Recomand și acest serial pentru că e foarte interesant, dar un lucru important de menționat este că e ceva mai greu de urmărit, iar dacă vreți un serial din acela la care nu trebuie să îți pui mintea la contribuție, acesta nu e cea mai bună opțiune. Serialul îi are în prim plan pe doi agenți FBI care încearcă prin interogarea unor criminali în serie să determine comportamentul și acțiunile sau întâmplările care pot declanșa gândirea criminală, considerând că acest comportament poate fi depistat și corectat din timp, dar și sperând să îi ajute la rezolvarea cazurilor deschise. Unele cazuri sunt bazate pe fapte reale, ceea ce face serialul cu atât mai interesant și deși au apărut doar două sezoane, nu este nimic oficial despre terminarea serialului sau un posibil al treilea sezon.
  • Nota pe imdb 8.6/10
  • Gen – crimă, dramă, thriller
 • Hollywood – Prezentând efortul unor tineri actori aspiranți veniți la Hollywood pentru realizarea marelui vis, acest serial are o poveste simpatică, nu este vreo capodoperă, dar nici nu reprezintă o pierdere de timp. Are numai 7 episoade și deși nu se zvonește apariția unui sezon nou, producătorii au lăsat ușa deschisă acestei posibilități. Serialul prezintă prejudecățile și greutățile cu care omenii de culoare sau asiaticii se confruntau în viața de zi cu zi, doar pentru că nu erau ca toți ceilalți, șansele care nu erau oferite în mod egal, dar sacrificiile pe care unii erau dispuși să le facă numai pentru a obține ceea ce își doresc.
  • Nota pe imdb 7.6/10
  • Gen – dramă
 • Big Little Lies – Un serial foarte bun pe care l-am urmărit cu mare interes de la primul, până la ultimul episod! Deși are numai două sezoane, cel de-al doilea fiind confirmat ca și ultimul, acest serial merită categoric să fie menționat din mai multe puncte de vedere. Povestea unor mame cu statut bun și foarte bun, aparenta viață perfectă pe care acestea o au și dedesubturile vieții pe care o au de fapt – acesta este subiectul principal al serialului. Din punctul meu de vedere nu numai povestea serialului este foarte bună, ci și muzica din serial și vă recomand să ascultați playlist-urile dedicate de pe YouTube.
  • Nota pe imdb 8.5/10
  • Gen – dramă, crimă, mister
 • You – Acesta precum și următorul sunt ambele din recomandările mai sus menționatei, Andreea Balaban. Serialul aici de față este un serial cel puțin bizar, dar interesant. Îl avem în rol principal pe actorul care l-a interpretat pe Daniel Humphrey din Gossip Girl, Penn Badgley, care din punctul meu de vedere aici joacă foarte bine. Deși în momentul de față sunt numai două sezoane, un viitor sezon 3 este trecut cu dată de lansare 2021, să sperăm că până atunci mai scăpăm de covid și lucrurile revin cât de cât la normal. Recomand acest serial și sper să vă placă!
  • Nota pe imdb 7.8/10
  • Gen – dramă, crimă, romantic
 • Dirty John – Fiecare sezon este bazat pe fapte reale și așa cum zice și descrierea de pe imdb sunt prezentate povești de dragoste care nu au avut un final fericit. Primul sezon mi-a plăcut ceva mai mult decât al doilea, dar le recomand pe ambele deoarece mi se pare că pishologia personajelor principale este un subiect care merită urmărit cu atenție. Până acum sunt numai 2 sezoane, dar sperăm că or să mai apară și altele pentru că mi se pare interesant modul în care aceste povești sunt documentate.
  • Nota pe imdb 7.2/10
  • Gen – dramă, crimă
 • How I met your mother – Deși acesta nu este un serial pe care l-am urmărit cap coadă, fiind serialul pe care prietenul meu îl revede când și când ca și serial de fundal, anul acesta în timp ce se uita el i-am acordat și eu ceva mai multă atenție și deși mi se părea ca și Friends, un serial cu hăhăială, în cele din urmă mi-a plăcut să îl urmăresc (chiar dacă l-am început de la jumătate) și cine știe, poate cândva o să-l încep de la sezonul 1 și eu. Recomand să îl vedeți în cazul în care căutați o poveste întortocheată, dar relaxantă!
  • Nota pe imdb 8.3/10
  • Gen – comedie, romantic
 • Sex education – Aici am un serial simpatic cu și despre adolescenți, care îl are în rolul principal Otis, a cărui mamă este sex therpist (nu sunt sigură care e terminologia folosită în România). Vom vedea încercarea lui de a-și face o clinică la liceu, oferind colegilor contra cost sfaturi în materie de sex, sfaturi pe care le aude la mama sa, el neavând niciun fel de experiență. Mi se pare un serial amuzant, cu personaje colorate, care prezintă problemele adolescenților legate de începerea vieții sexuale, despre temerile pe care le au ei în cuplu, iar felul în care personajele sunt conturate mi-a plăcut foarte mult. Până în momentul de față sunt doar două sezoane, unul nou fiind setat cu data 2021 (fingers crossed).
  • Nota pe imdb 8.3/10
  • Gen – comedie, dramă
 • Emily in Paris – Acest serial mi-a atras atenția venind ca o recomandare de la una din colegele mele de muncă și bine a făcut, pentru că l-am devorat în două-trei zile. Deși nu are vreun subiect profund, fiind un serial mai relaxat, povestea lui Emily venită să lucreze în Paris timp de un an mi s-a părut destul de drăguț prezentată. Deși ușor tras de păr, mie mi-a plăcut și abia aștept și un sezon viitor.
  • Nota pe imdb 7.2/10
  • Gen – dramă, comedie, romantic
 • Sweet Magnolias – Aici avem un serial de tipul Gilmore Girls, cu un grup de prietene dintr-un orășel micuț, în care toată lumea e prietenă cu toată lumea sau cu aproape toată lumea, în care sunt urmărite poveștile lor și modul în care reușesc împreună să deschidă un spa cu numele Sweet Magnolias, salvând de la moarte un han vechi. Mi se pare genul de serial de urmărit toamna cu o ciocolată caldă în mână, înainte de somnul de după-amiază. Nu e nici acest serial vreo capodoperă, dar poate merită să-i acordați o șansă (în lipsă de altceva).
  • Nota pe imdb 7.4/10
  • Gen – dramă, romantic
 • Love Life – Un serial despre poveștile de iubire ale Annei Kendrick, Love Life, mi-a plăcut destul de mult și mi-a captat atenția, fiind tot așa, un serial simpatic cu subiect ușor. Mi-a plăcut ideea naratorului care îți dă impresia că urmărești un documentar și abia aștept un viitor sezon. Este tot genul de serial pe care îl devorezi imediat, iar din punctul meu de vedere mai simpatic decât cel de mai sus, Sweet Magnolias.
  • Nota pe imdb 7.5/10
  • Gen – comedie, romantic
 • Get Organized – Deși nu e neapărat un serial, ci mai degrabă o emisiune pe care te aștepți să o vezi difuzată la TV, așa cum vă recomandam în articolul despre organizarea casei emisiunea cu Marie Kondo de pe Netflix Tidying Up with Marie Kondo și aici avem o emisune cu un subiect similar, de unde puteți fura câteva ponturi legate de organizarea spațiului. Mie mi-a plăcut, dar asta poate și pentru că îmi doresc ca spațiul din casa mea să fie cât mai bine organizat, dar și pentru că modul în care emisiunea este realizată mi-a captat interesul. Eu zic că aveți câteva trucuri pe care le puteți fura de la fetele astea, iar dacă emisiunea nu vă prinde, bagați un follow pe Instagram (@thehomeedit), postează acolo tot felul de idei legate de organizarea inteligentă a spațiului.
  • Nota pe imdb 5/10
  • Gen – reality-tv
 • Flavours of Romania – Din nou nu este vorba despre un serial, ci despre un docmentar sub forma unui serial despre țara noastră care, culmea, este realizat de un străin. Am început să-l umăresc pentru că a devenit foarte popular pe Netflix în ultima vreme și apărea la recomandări, iar asta mă bucură pentru că mi se pare că este un documentar fain, bine realizat, care ne învață lucruri despre țara noastră, chiar dacă e trist că nu face un român asta. Cu toate astea, Charley Ottley este un om simpatic pe care l-am văzut și în trecut în alte emisuni și pentru că el este atât de atașat de țara noastră, nu-mi rămâne decât să zic: Jos pălăria! Vă recomand să urmăriți documentarul, eu încă nu l-am terminat, veți vedea imagini frumoase cu România și nu, nu este un documentar despre mâncare, give it a chance!
  • Nota pe imdb 7.5/10
  • Gen – comedie, romantic
 • Grace and Frankie – Ca o ultimă recomandare vin cu acest serial simpatic pe care l-am descoperit dintr-o întâmplare și cu care sunt în curs de urmărire, dar mi-am dorit să-l recomand. Am dat peste el crezând că dau play la un film, nu părea cine știe ce, dar părea să fie ce trebuie pentru o duminică seară. Abia când am văzut că începe episodul doi mi-am dat seama că e vorba de un serial. De atunci îl urmăresc împreună cu prietenul meu fiind o comedie spumoasă, cu personaje ciudățele care urmărește viețile a două femei ce află că soții lor nu numai că sunt gay, dar au o aventură de mai bine de 20 de ani. Este interesantă povestea și deși personajele masculine nu prea sunt pe placul meu, Jane Fonda în rolul lui Grace și Lily Tomlin în rolul lui Frankie, fac două personaje pe care le îndrăgești rapid. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu cele două, decomadată sunt la sezonul 2 din cele 6 câte sunt filmate, un viitor sezon 7 fiind așteptat în 2021.
  • Nota pe imdb 8.3/10
  • Gen – comedie

Cu asta am încheiat, dragilor, seria mea de recomandări de seriale pe 2020, sper ca 2021 să vină cu ceva seriale noi, deși sunt destule pentru care aștept continuarea, dar situația de față ne-a cam dat pe toți peste cap.

Pentru cine urmărește The Crown se anunță sezon nou pe 15 Noiembrie, iar pentru ceilalți, poate ar fi bine să îl urmăriți, e o lecție de istorie frumos ecranizată!

Sper să vă placă recomandările mele, mai am vreo două pe listă pe care probabil o să le încep în curând, dar nu puteam să recomand ceva ce nu am văzut și mi-a plăcut.

Voi ce recomandări aveți? Dacă îndrăzniți, lasați în comentarii recomandările sau părerile voastre, în cazul în care ați văzut ceva din ceea ce v-am recomandat eu!

Like
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *