Review

Review Philips Seria 3000 STH3010/70

August 23, 2021
Philips Steam

De ceva timp îmi surâdea ideea unui aparat de călcat cu abur, iar întâlnirea cu Philips Seria 3000 STH3010/70 s-a lăsat cu dragoste la prima utilizare!

Înainte să îl cumpăr mi se părea că ar fi mai ușor de utilizat un astfel de aparat, mai rapid, dar și că m-ar ajuta și cu țesăturile mai deosebite (mătase, voaluri) peste care nu îmi doream să pun fierul de călcat.

Piața aparatelor de călcat cu abur este din ce în ce mai plină și prețurile variză destul de mult, însă eu nu îmi doream să investesc în ceva foarte scump.

Așa am primit acum ceva timp, de la sora mea, prima recomandare cu aparatul de călcat Xiaomi Deerma Garment Steamer HS007 pe care l-am pus la favorite de cum mi-a zis de el.

Prețul a variat, fiind la un moment dat 140 de lei, însă nu reușeam să-l conving pe #futurehubby că un aparat de călcat cu abur era ceea ce îmi lipsește în viață :))

Pentru că se apropiau niște evenimente care cer țol festiv din materiale ceva mai prețioase care nu vor să se împrietenească cu talpa fierbinte a fierului de călcat, am început să bat apropouri cum că am găsit un alt aparat cu o putere ceva mai mare decât cel la Xiaomi și că tare mi-aș dori să-l adoptăm.

Argumentele mele (specificațiile produsului, dar și prelegerile cum că nu are sens să mă duc cu noile rochii la curătătorie doar pentru călcat) se pare că au dat roade și așa am devenit de o săptămână și ceva, proaspeții și fericiții părinți ai unui aparat de călcat cu abur de la Philips, Series 3000.

În ceea ce privește așteptările mele, nu erau foarte mari, îmi doream să pot călca măcar acele rochii fără să risc să le stric cu fierul obișnuit. Așadar, aveam așteptări relativ scăzute.

Specificațiile aparatului de călcat cu abur de la Philips

CARACTERISTICI GENERALE

Tip produs Aparat de calcat cu aburi
Tip Vertical
Utilizare Rezidential
Functii Indicator luminos Rezervor apa detasabil
Continut pachet 1 x Aparat de calcat vertical cu abur
Culoare Turcoaz

SPECIFICATII TEHNICE

Putere 1000 W
Tip panou de comanda Mecanic
Capacitate recipient apa 100 ml
Numar gauri abur 7
Debit abur (g/min) 20

DIMENSIUNI

Lungime cablu 2 m

Din ce citisem un rezervor plin ar fi trebuit să ajungă pentru 1 maxim 2 tricouri, lucru care mi se părea decent.

Câteva utilizări mai târziu, m-am hotărât că este cazul să fac un review acestui produs deoarece sunt foarte încântată de capacitatea lui și de cât de bine își face treaba!

Atât eu, cât și #futurehubby am ajuns la concluzia ca nici nu se merită să te mai chinui cu masa de călcat, asta dacă nu ai de călcat vreo fustă cu volane sau pantaloni la dungă.

Aparatul calcă foarte bine și ești gata de ieșit din casă în doar câteva secunde/minute, depinde de ceea ce calci.  Pe cutele mai proeminente trebuie insistat puțin, însă și acelea se îndreaptă cât ai zice steam.

Are o culoare tare simpatică, un turcoaz spre mentă, este pliabil și vine la pachet cu o husă în care să îl puteți transporta.

Este extrem de ușor și de portabil, fiind noul meu accesoriu nelipsit din bagaj atunci când plec la drum. L-am testat pe bluze, cămăși, tricouri, pantaloni și o rochiță, pe care tocmai ce o cumpărasem și pe toate s-a comportat foarte bine.

Ca și pont, deși timpul de încălzire este <1min, undeva la 30 de secunde stă aprins ledul de încălzire, recomand să-l lăsați puțin mai mult, doarece neștiind asta, la prima utilizare a udat rochia mai mult decât să scoată abur, lucru care inițial m-a pus pe gânduri.

Dacă aș fi zis că îmi calc rapid rochia și plec, nu aveam cum din cauză că era prea udă. Dățile următoare am avut ceva mai multă grijă, l-am lăsat mai mult, chiar dacă s-a stins ledul și nu a mai lăsat nici măcar o picătură. Trebuie doar să aveți grijă.

Pe lângă ceea ce face în mod evident, aparatul de la Philips este foarte bun și pentru a omorî bacterii, pentru a reîmprospăta tapițeriile canapelelor, fotoliilor etc și chiar îndepărtează mirosurile neplăcute.

Este potrivit pentru orice tip de țesătură, iar parte încălzită prin care iese aburul poate fi apăsată pe materiale fără a avea riscul distrugerii. În poze vedeți un before&after pe un maieuț din mătase naturală pe care l-am călcat fără niciun fel de probleme.

Tot ce aveți nevoie este un umeraș pe care să puneți haina și un loc unde să-l agătați pentru a vă face treaba, în rest totul merge super rapid.

În momentul achiziției prețul era de 170 de lei, acum este puțin mai mic de atât, însă dacă totuși nu sunteți hotărâți, recomand să-l adăugați la favorite și să așteptați un preț în jurul acestei sume, 150-170 de lei schimbându-se destul de des.

Dacă nu vreți să dați foarte mulți bani, dar totuși vă doriți un aparat de călcat cu abur, recomand să vă uitați în primul rând la acesta, dar și la cel de la Xiaomi, ambele fiind foarte similare.

Probabil că dacă nu era Philips, era Xiaomi, însă drumurile mi s-au unit cu micul ou de rață turcoaz, pe numele lui: domnu’ Aburescu!

Sper să vă fie de ajutor review-ul meu pentru Philips Seria 3000 STH3010/70, pozele stau dovadă eficienței lui și sper că dacă îl cumpărați veți fi la fel de încântați ca noi! Pupiciuri & see yaaa!

Like
3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *