Pentru că urmează să plecăm în Timișoara, m-am decis că este timpul să mă documentez pe partea de turism și să aflu ce muzee, ce piețe frumoase, ce catedrale și ce restaurante bune au, asta pentru că așa cum v-am mai zis în articolele trecute de călătorie, îmi place să plec cât de cât cu ”temele făcute”.
Drept urmare, mai jos găsiți cele mai importante locuri de vizitat în Timișoara, după research-ul făcut de mine!
Transport și cazare
Pentru transport am ales avionul și asta pentru că un drum cu mașina ar fi fost mult prea obositor. Biletele de avion ne-au costat 260 de lei, dar asta și pentru că am luat numai pe 1 bilet bagaj. Diferența pentru bagaje și locuri preferențiale în avion ar fi fost prea mare, așa că ne-am zis că ne vom descurca cu două ghiozdane și un troller mic, conform politicii companiei de zbor.
Cazarea am ales-o de această dată prin Airbnb, iar prețul pentru trei nopți de cazare a fost de 609 lei, pentru un apartament din centrul orașului cu dormitor, baie și sufragerie open space cu bucătăria.
Până acum comunicarea cu gazda și plata s-a desfășurat fără probleme, urmează să vă dau mai multe detalii probabil într-un articol viitor despre experiența din oraș.
Locuri de vizitat
Am căutat și eu pe mai toate sursele locuri de vizitat, restaurante și alte cele, iar mai jos vă pun la dispoziție lista pe care mi-am făcut-o eu.
De această dată nu voi face un program pe zile pentru că din ce am văzut obiectivele sunt relativ aproape unele de celelalte și mai ales că acest miniconcediu se dorește a fi despre relaxare și timp în doi, deci nu o să fie o fugă de la un obiectiv la altul.
Muzee
- Muzeul de Artă (Palatul Baroc) – Pe lângă o clădire extraordinar de frumoasă, am văzut câteva picturi din expozițiile permanente care s-ar părea să fie frumoase, așa că mi-ar plăcea să ajungem aici
- Muzeul Banatului – Aici am citit că se găsește Sanctuarul Neolitic de la Parța, vechi de aproximativ 6000 de ani, singurul din România și unul dintre puținele din Europa
- Memorialul Revoluției
- Muzeul Satului Bănățean – Deși aici nu cred că vom merge, având în vedere că este un muzeu în aer liber și că noi mergem în luna decembrie, totuși cred că pentru timpuri mai călduroase merită luat în calcul
Catedrale și biserici
- Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din Timișoara – aceasta era până de curând cea mai înaltă catedrală ortodoxă din România, asta până să apară Catedrala Mânturii Neamului din București
- Catedrala Sfântul Gheorghe – O catedrală care mi-a atras atenție pentru aspectul ei
- Catedrala Ortodoxă Sârbă
- Biserica Notre Dame
- Biserica Millennium
- Sinagoga din cetate
Alte obiective
- Opera (Teatrul) Național
- Bastionul Maria Theresia
- Piața Unirii
- Piața Victoriei
- Piața Libertății
În toate aceste piețe dacă vă uitați pe hartă veți găsi notate câteva case care au diverse denumiri, de exemplu Casa Bruck, Casa Krautwaschl și altele, pe care cu siguranță nu le veți rata. Sunt niște case frumos colorate, cu o arhitectură care atrage priviri. Aceste piețe sunt pline de astfel de clădiri, pe care o să le vedeți în majoritatea pozelor din Timișoara.
Pe lângă cele menționate mai sus, pe malul râului Bega veți găsi mai multe parcuri, eu am notat Parcul Rozelor și Parcul Central Anton von Scudier, dar aproape de Piața Unirii este și Parcul Botanic și tot aproape de centru este și Parcul Civic.
Ca atracție sezonieră este Târgul de Crăciun, la care abia aștept să merg. Sper și la ceva zăpadă, însă nu știu cât noroc avem în privința aceasta. Totuși vinul fiert, ciocolata caldă, kurtos-ul, sunt câteva lucruri pe care vreau să le bifez la târg, iar dacă reușesc să păcălesc pe cine trebuie, poate și o tură la patinoar.
În materie de shopping probabil că vom face și o mică vizită în Iulius Mall, cel mai mare mall din afara Bucureștiului, asta pentru că mai avem restanțe cu cadourile de Crăciun.
*Pentru cine încă este în căutare de idei, vă recomand articolul meu cu idei de cadouri
Restaurante și cafenele
Pe lângă toate aceste locuri de vizitat în Timișoara, am făcut un research și pe partea de restaurante, asta ca să nu pierdem atunci timp căutând unde să mergem să mâncăm. Pentru restaurante și cafenele m-am folosit de tripAdvisor și mi-am notat câteva:
- Meat Busters – de la ei am mâncat pe la festivalurile de street food din București, iar când am aflat că în Timișoara există restaurant, l-am făcut cap de listă
- Neața Omlette Bistro – pe acesta l-am notat pentru micul dejun
- Jolie Bistro
- Garage Cafe
- Jack’s Bistro
- Pepper Steak & Shake
- La Calul Alb
- Gelato di Bruno
- Seneville
- Cofetăria Verona
Cam acestea sunt locurile de vizitat în Timișoara pe care eu aș vrea să le bifăm, restaurantele pe care le-am selectat după o mică căutare și recomandările mele.
Voi reveni cu un articol cu fotografii din acest concediu și cu părere mai exactă pe marginea recomandărilor, atât legate de airbnb, locurile de vizitat, cât și legat de restaurantele unde am mâncat bine și cum a fost experiența per total.
Multumiri celor care au citit articolul meu, sper să vină în ajutor celor care urmează să plece în Timișoara! Revin cu detaliile experienței, dar până atunci pupiciuri și pe data aviatoare!
Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My blog site is in the very same area of interest as yours and my visitors would really benefit from some of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thanks!
No problem! Thank you!